Klaus Iohannis își joacă în această lună ultima carte pentru a supraviețui în politică. Acesta a convocat referendumul pentru justiție, dar dacă rezultatul nu va fi de partea șefului statului, acesta va fi practic finalul pentru acesta. Cel puțin asta crede jurnaistul Ion Cristoiu care a venit cu un scenariu exploziv la Antena 3.

Cristoiu crede că echipa lui Iohannis folosește aceasta ocazie a referendumului pe justiție pentru a testa ratingul electoral pentru prezidențiale. Acesta este şi motivul pentru care a centrat acest demers in jurul persoanei sale.

Dacă Iohannis nu va reuşi să adune destule voturi ar lăsa loc unui nou candidat de dreapta venit de la Alianța USR-PLUS. ”Ipoteza mea provine de la ceva bizar. Iohannis a dat publicității în Joia Mare, seara, mesajul public în legătură cu Referendumul. Potrivit tuturor normele, cel care convoacă Referendumul, în speță Președintele se adresează românilor explicând ce a urmărit în acest Referendum, să explice întrebările și de ce trebuie să vină românii în această zi. Acesta e principalul instrument al Președintelui de a consulta voința poporului”, a declarat Ion Cristoiu.

PNL a fost singurul partid care a spus că-l susține necondiționat pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat prezidențial. Celelalte partide de Opoziție au dat de înțeles că vor avea candidat propriu în primul tur. Alianța USR-PLUS ar merge pe mâna fostului premier, Dacian Cioloș, în timp ce PMP ar putea să mizeze pe fostul ministru de Externe sau al Justiției, Cristian Diaconescu.