Responsabilul cu întreținerea și deszăpezirea drumurilor și autostrăzilor în cadrul CNADNR, Florin Dascălu ne-a explicat că 85% din drumurile naționale și autostrăzi sunt acoperite de contracte de deszăpezire.

GALERIE FOTO: CUM ARATĂ UTILAJELE DE DESZĂPEZIRE ACHIZIȚIONATE ANUL ACESTA DE CNADNR

„Am distribuit cele 100 de auto utilaje de deszăpezire în toată țara. Pentru fiecare DRDP am achiziționat un autovehicul șenilat care poate transporta 16 persoane. Am avut o întâlnire cu reprezentanții Poliției Rutiere, Administrației Naționale de Meteorologie și Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a prezenta stadiul contractelor, stocurile și montarea indicatoarelor. Autovehiculele șenilate sunt dotate de ISU cu truse de prim ajutor. Aceste șenilate sunt dotate cu camere cu termoviziune, o sa fie detectat orice corp uman sub zăpadă”, ne-a declarat Florin Dascălu. Potrivit acestuia, fiecare autovehicul șenilat este prevăzut cu targă pentru intervenții în situații de urgență. „Trei șenilate, dacă vor fi probleme în zona  Capitalei vor fi relocate de angajații CNADNR. Din cele 100 utilaje de deszăpezire, 39 de autofreze au o capacitate de 5.000 de metri cubi pe oră. Aceste utilaje sunt distribuite în zonele unde sunt tronsoane de autostradă”, ne-a mai explicat Dascălu.

GALERIE FOTO: CUM ARATĂ UTILAJELE DE DESZĂPEZIRE ACHIZIȚIONATE ANUL ACESTA DE CNADNR

Oficialul CNADNR ne-a prezentat un top a drumurilor naționale și autostrăzilor cu risc de înzăpezire. „De departe cel mai mare pericol de înzăpezire îl prezintă autostrada București-Constanța. DN 2 Urziceni-Râmnicu Sărat este pe locul doi din punct de vedere al riscului de înzăpezire, iar pe locul trei este DN 23 Brăila-Focșani. Locurile patru și cinci sunt ocupate de autostrada București-Pitești și șoseaua care leagă Râmnicu Sărat de Brăila”, ne-a mai declarat Florin Dascălu.   

La sfârșitul săptămânii trecute, oficialii CNADNR ne-au pus la dispoziție stadiul încheierii acordurilor cadru pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2015-2016. „Până la sfârșitul lunii vom încheia toate ofertele aflate în evaluare. Sunt stocuri de sare, clorură de calciu și motorină. Ordinul privind posibilitatea utilizării nisipului în iarna 2015-2016 se va publica în câteva zile în Monitorul Oficial apoi începe achiziția la DRDP-uri”, ne-a mai precizat oficialul CNADNR.

GALERIE FOTO: CUM ARATĂ UTILAJELE DE DESZĂPEZIRE ACHIZIȚIONATE ANUL ACESTA DE CNADNR

Situatia încheierii acordurilor cadru/contractelor subsecvente de întreținere pe timp de iarna 2015-2016 pentru fiecare DRDP în parte este următoarea:
– DRDP București
3 loturi cu acord cadru încheiat și contracte subsecvente în curs de semnare (SDN Târgoviște, SDN Alexandria și Autostrada A3);
în evaluare oferte la SDN București Nord (3 loturi), SDN Buzău (3 loturi), SDN Pitești (3 loturi), A1 (3 loturi), A2 (2 loturi), SDN Ploiești (2 loturi), SDN București Sud (2 loturi)
– DRDP Craiova
3 loturi cu acord cadru încheiat (SDN Severin, SDN Tg. Jiu și SDN Slatina);
reluare procedură în 26.11.2015 la SDN Craiova (7 loturi) și SDN Rm. Vâlcea (10 loturi)
Există plan de rezervă pentru SDN -urile care nu au contracte încheiate.
– DRDP Timișoara
2 loturi cu acord cadru incheiat (SDN Caransebeș și Autostrada A1 – lot 6);
Autostrada A1+A11 – Lot 7 se va încheia acordul cadru în 24.11.2015 dacă nu se depun contestații;
reluare procedura în 20.11.2015  – SDN Arad, SDN Timișoara, SDN Deva și Autostrada A1+A6 – Lot 8;
reluare procedura în 23.11.2015  – SDN Orșova;
– DRDP Cluj
4 loturi cu acord cadru încheiat și contracte subsecvente în curs de semnare (SDN Alba, SDN Satu Mare și SDN Zalău, SDN Bistrița)
Autostrada A3, SDN Oradea și SDN Cluj – reluare procedura în 20.11.2015;
anulare procedura la SDN Baia Mare. Până la reluarea procedurii se vor asigura utilaje prin dizlocări utilaje de la Satu Mare și Salaj

– DRDP Brașov – toate SDN-urile au contracte;
– DRDP Iași – toate SDN-urile au contracte;
– DRDP Constanța – reluare procedură în 23.11.2015 pentru SDN Brăila.

GALERIE FOTO: CUM ARATĂ UTILAJELE DE DESZĂPEZIRE ACHIZIȚIONATE ANUL ACESTA DE CNADNR

Programul de punere în ordine pentru iarna 2015-2015 se prezintă astfel:

Numărul de utilaje necesare pentru acestă iarnă este de 3477, din care 684 sunt utilaje propri, iar 2793 închiriate de la terți. Dintre acestea, în acest moment, sunt încheiate contracte pentru un număr de 1624 utilaje, iar pentru 1169 sunt oferte în evaluare (702 utilaje) sau proceduri reluate cu termene de deschidere în 23, 24 si 25 noiembrie (467 utilaje).
Montarea panourilor parazăpezi – în curs de montare. (157.784 m montați din necesarul de 532.799 m);
Contractul de achiziție sare este în curs de desfășurare, până la această dată s-au aprovizionat 94.000 tone din cele 300.000 tone estimate a fi necesare.
Stocul de motorină este asigurat pentru 14 zile, conform planului operativ pe timp de iarnă.
sursa: CNADNR

GALERIE FOTO: CUM ARATĂ UTILAJELE DE DESZĂPEZIRE ACHIZIȚIONATE ANUL ACESTA DE CNADNR