Cel mai bun exemplu de irosire a banilor europeni este autostrada care leagă Ardealul cu Moldova: Târgu Mureș – Iași – Ungheni.

„Multă consultanță! Eu vă spun că și înainte se băgau foarte mulți bani din fonduri pe consultanță. Pe austostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni s-a făcut studii de fezabilitate care au înghițit milioane de euro, dacă nu un miliard și la ora asta se lucrează pe studiu de fezabilitate realizat din 2007.

Deci s-au gândit că ăla a fost cel mai bun, după ce s-au mai făcut încă vreo 3-4, deci se putea înainta Târgu Mureș -Iași – Ungheni, care este atât de importantă”, a declarat Corina Crețu.

„Cineva chiar a sabotat interesele naționale. Și nu e cineva din exterior”, a concluzionat jurnalistul Ionuț Cristache, acuzație la care fostul comisar s-a rezumat să declare că „cineva s-a gândit la interesele proprii”.

Fondurile dispar, datoriile rămân

„Peste 20 de ani, când nepoții noștri vor plăti aceste datorii care se fac în fiecare zi și vor vedea că fondurile nerambursabile au fost irosite și au rămas la Bruxelles, pentru că nu au fost depuse proiecte, nu vor mai exista nume.

România și-a ratat șansa. Asta nu înțelegem noi. Că noi trebuie să avem o viziune pentru crearea locurilor de muncă, pentru a investi, pentru a crește performanța acestor fonduri europene, pentru a reduce decalajele”, a mai spus fostul comisar european pentru politică regională, care arată că autoritățile nu sunt în stare să cheltuie nici banii pe care îi au pentru a lăsa ceva în urma lor.

„Pentru cele trei spitale regionale, noi ne-am bătut să le avem și nu le facem!”, a punctat fostul comisar european Corina Crețu, in cadrul emisiunii România lui Cristache de pe canalul de YouTube al EVZ Capital.