Antreprenorul a angajat firma de construcţii Conarg, a omului de afaceri Valentin Vişoiu, pentru a ridica un bloc cu 11 etaje care va cuprinde circa 200 de apartamente pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 2D. Imobilul se construieşte pe un teren de 4.600 mp, va dispune şi de două etaje subterane rezervate parcărilor, iar costul dezvoltării ajunge la circa 14 mil. euro, potrivit estimărilor Capital.

Proiectul este amplasat exact între Muzeul Aviaţiei şi fostul service auto Şama Pompeiu, aflat tot în proprietatea familie Madadi. Unitatea service a fost mutată în septembrie anul trecut în incinta showroom-ului Mazda din Pipera, deţinut integral de Milica Madadi – soţia omului de afaceri, după ce terenul de circa 3.000 mp pe care funcţiona acesta a fost vândut grupului de investitori lituanieni Apex Alliance, pentru circa 3,3 mil. euro, potrivit informaţiilor Capital. În octombrie 2017, Terratest Geotehnic a început procesul de demolare a construcţiilor rămase pe acest teren, pentru a face loc unui hotel de patru stele cu 250 de camere ce va fi afiliat brandului Courtyard by Marriott, primul de acest fel din România. Grupul lituanian mai deţine hotelurile Europa Royale şi Hilton Garden Inn din centrul vechi al Bucureştiului.

Adiacent acestor loturi, familia Madadi a cumpărat în 2013, la un preţ de 2 mil. euro, un teren de 6.700 mp, parte din fostul Institut Naţional al Lemnului, intrat în faliment în vara lui 2011. Acest teren ar putea fi folosit pentru o etapă ulterioară de dezvoltare a proiectului rezidenţial demarat în 27 ianuarie.

Terenul Institutul a fost împărţit între trei investitori: familia Madadi, un investitor sirian şi, cea mai mare parte, adică 8.900 mp, a ajuns la compania suedeză Skanska. Anul trecut, suedezii au început aici construcţia primei clădiri din cadrul unui proiect de birouri denumite Equilibrium. Imobilul are o suprafaţă închiriabilă de 20.800 mp şi face parte dintr-un complex cu două clădiri în suprafaţă totală de 40.700 mp închiriabili.

CITIŢI ŞI Arabii au început să investească masiv în proprietăţi româneşti

Spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Şoseaua Pipera şi Şoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac zilnic naveta circa 77.000 de angajaţi. Aceştia vin, în principal, dinspre cartierele consacrate ale Bucureştiului, precum Drumul Taberei sau Berceni, ceea ce face ca drumul spre serviciu să fie un calvar la orele de vârf. Acest aspect a fost speculat în ultimii ani de o serie de dezvoltatori de locuinţe precum Gabriel Popoviciu, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Victor Căpitanu, Forte Partners sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidenţiale în această zonă.

Omul de afaceri Ali Madadi ocupă locul 88 în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 63-65 mil. euro. Baza averii antreprenorului este grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari comercianţi de autovehicule din România. Grupul comercializează mărcile Opel, Citroën, Peugeot, Mazda, Suzuki, Volkswagen şi Honda şi rulează anual peste 100 mil. euro. Investitorul deţine şi franciza restaurantelor Domino`s Pizza.