„Au ridicat mai multe documente pentru a proba suspiciuni într-un dosar. Sunt vizate contractele încheiate între 2013 şi 2017. Există suspiciuni privind modul în care au fost încheiate aceste contracte”, au declarat pentru Capital surse din cadrul regiei.

ROMATSA se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

Şase persoane au fost duse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, între care mai mulţi consilieri juridici ai regiei.

Ancheta îi vizează pe Valentin Cimpuieru, director general al regiei în acea perioadă, dar vizat este şi Dragoş Titea, director juridic la ROMATSA în perioada menţionată, care acum ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, adaugă sursele citate de Capital.

De altel, Dragoş Titea este cel căruia Rovana Plumb i-a delegat atribuţiile de ministru cât timp a fost plecată în străinătate.

Anchetatorii au ridicat documente legate de aceste contracte de la sediul regiei, pe care le vor analiza. Este vorba de înscrisuri privind externalizarea serviciilor de asistenţă juridică.

În funcție de ce găsesc în aceste acte și de probele pe care le-au ridicat, vor decide dacă vor fi cercetate şi persoane din conducerea actuala a ROMATSA.

ROMATSA este compania care oferă cele mai mari salarii din România. Aici, salariul mediu este de 21.000 de lei (circa 4.500 euro). Regia are în prezent 1.500 de angajaţi.

Obiectivul prioritar al Romatsa este furnizarea de servicii de trafic aerian pentru aeronavele ce execută zboruri GAT (trafic aerian general) în condiţii IFR (reguli de zbor după instrumente) în spaţiul aerian al României.