Am avut plăcerea de a discuta cu dânsul despre cele mai mari proiecte pe care le-a implementat în cadrul companiei, provocările pe care le-a adus pandemia și despre planurile de viitor pe care le are pentru businessul său.

Romeo Cristian Erbașu este un om al faptelor, ceea ce implică vorbe puține. Spre deosebire de alte segmente ale economiei naționale, construcțiile au fost mai puțin influențate de neașteptata pandemie care a îngenuncheat planeta.

Bijuteria coroanei companiei conduse de Cristian Erbașu este Stadionul Steaua, finalizat în noiembrie anul trecut. ”Cu siguranță Stadionul Steaua este cel mai mare și de succes proiect finalizat în noiembrie 2020 de către compania noastră. O arenă modernă cu 31.254 de locuri, a cărui valoare totală a fost de 80 de milioane de euro”, a declarat Cristian Erbașu pentru Capital.

Portofoliu bogat

Totuși, lista realizărilor firmei Erbașu este mult mai lungă. Din ea, spicuim: reabilitarea Casetei râului Dâmboviţa, Stadionul Rapid Bucureşti, Sala Polivalentă din Oradea, Sala Polivalentă din Tulcea, Sala Sporturilor din Mioveni, reabilitarea și consolidarea Operei Române şi a Colegiului Carol I din Craiova, reabilitatea Palatului Nifon din Bucureşti, reţele de apă canal la nivel în Iași și Dolj, Spital Cluj, Spitalul Timişoara, Spitalul Tulcea, Spitalul Slobozia, Spitalul Călăraşi, Academia de Muzică din Cluj, Complex Rezidenţial Mogoşoaia, Reabilitarea Centrului Istoric din Deva etc .

Cum scriam și mai sus, pandemia nu a afectat perea tare zona construcțiilor, însă inamovibiitatea statului s-a simțit din plin. Ce a simțit Cristian Erbașu în legătură cu aceasta? ”Ne-am lovit, evident de impredictibilitate, scăderea eficienței, îngreunarea comunicării, încetinirea proiectelor, luarea unor decizii cu întâziere și greutate, comunicare greoaie”, mărturisește Erbașu.

În ceea ce privește viitorul, Cristian Erbașu mizează pe modernizare și IT: „Vom sesiza mai multe schimbări în domeniul construcțiilor, dar inovarea, automatizarea, digitalizarea și robotizarea vor fi cu siguranță cele mai importante”.

L-am mai rugat pe Cristian Erbașu să ne spună și ce înseamnă banii pentru el. Răspunsul era unul de așteptat: ” Oportunități, inspirație, stabilitate, dezvoltare, dar toate acestea însoțite de multa muncă”.