Complexul Rotar Park Residence va încheia anul acesta cu 264 de apartamente finalizate, potrivit dezvoltatorului. Primul bloc cu 192 de apartamente început anul trecut şi ajuns la etajul patru va fi predat în această toamnă, iar în luna martie, dezvoltatorul proiectului intenţionează să mai înceapă construcţia unui imobil turn cu 72 de unităţi locative. Acestea fac parte din prima etapă de dezvoltare, care va fi continuată la finalul anului cu următoarele blocuri. Ansamblul are prevăzute un total de cinci blocuri cu 11 etaje şi 12 scări, care au în componenţă peste 1.100 de apartamente.

„Din primul bloc am vândut deja 75 de apartamente. Patru din zece clienți cumpără prin Prima Casă, iar restul cu bani cash sau credit ipotecar clasic. Dacă se păstrează ritmul actual de vânzări ar trebui să lichidăm stocul aflat în construcție cu patru luni înainte de predare“, a declarat pentru Capital Cătălin Andrei, managerul proiectului şi cel care a intermediat vânzarea terenului Turbomecanica.

Potrivit acestuia, costul de dezvoltare al primului bloc este de 8 mil. euro, fără preţul terenului, bani proveniţi din capitalul propriu al turcilor Sabahattin Eskiocak, Ilmiddin Eskiocak şi Alaettin Eskiocak. Dezvoltatorii vor folosi banii încasați din vânzări pentru a continua proiectul.

„Ei ar avea resursele financiare necesare să dezvolte întregul proiect într-un an, dar încă nu sunt familiarizați cu piața și le este frică să nu rămână cu un stoc mare de apartamente nevândut“, spune Andrei.

Preţuri mai mari

După ce a vândut primele 50 de apartamente la un preţ promoţional, dezvoltatorul Rotar Park Residence a revenit la preţurile prognozate iniţial. Astfel, garsonierele se vând cu preţuri cuprinse între 33.500 euro şi 38.000 euro, apartamentele cu două camere au preţuri ce variază între 42.000 euro şi 60.500 euro, iar cele cu trei camere se vând cu preţuri cuprinse între 72.000 euro şi 82.000 euro.

„Ne așteptăm, totuși, la o creștere cu 5% a prețurilor de vânzare deoarece s-a scumpit manopera. Am fost nevoiți să renegociem contractul cu dulgherii și betoniștii. Sunt multe șantiere în București și constructorii au acum posibilitatea să crească prețurile“, explică Andrei.

Dezvoltatorul a modificat puţin structura iniţială a proiectului, în sensul în care a făcut mai multe apartamente decomandate şi a crescut suprafaţa acestora cu circa 6%. „Întregul complex va avea între 1.100 și 1.300 de unităţi la final, în funcție de tipurile de apartamente pe care vom alege să le avem“, adaugă managerul proiectului.

Fiecare unitate locativă dispune de un loc de parcare. Acestea sunt împărţite egal între subteran şi suprateran. Preţul unui loc de parcare subteran este de 6.500 euro + TVA. Compania a optat pentru realizarea locurilor de parcare subterane separat de blocuri, pentru a nu îngreuna procesul de autorizare al blocurilor.

Rotar Park Residence face parte dintr-un şir lung de ansambluri rezidenţiale care au luat locul fostelor fabrici din Bucureşti. Pe această listă se regăsesc proiectele Rose Garden de pe Suveica (zona Obor), Vivenda care a luat locul fabricii de pâine Titan, Doamna Ghica Plaza în locul Romfelt sau Timişoara 58 peste Frigocom în Militari. În construcţie mai sunt şi proiectele Gran Via Park în locul fabricii Electrotehnica din zona Lujerului şi Metropolitan Residence în locul Policolor. Foste fabrici care se pregătesc să lase locul blocurilor cu apartamente sunt: Laromet, Rocar, Ventilatorul şi Spicul.

CITIŢI ŞI Platforma Policolor cedează locul blocurilor cu apartamente