Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, a analizat situația din Capitala condusă de Nicușor Dan.

„Nicușor Dan spune că are probleme cu banii și îl cred. Undeva din trei sferturi din banii Primăriei se duc spre subvenții, termoficare și transport public. Ce-i rămâne se duc către instituții, către funcționari”, a spus Ciucu.

În opinia sa, este foarte important cu ce oameni colaborezi în Primărie. El a susținut că a venit la conducere în sector cu oameni pregătiți, cu echipa sa, cu oameni din ministere.

În ceea ce privește susținerea pentru Nicușor Dan, președintele PNL București a precizat că îl susține în continuare pe Nicușor Dan, dar doar până la alegeri. Ciprian Ciucu a evitat să spună clar cine va primi sprijinul liberalilor în următoarele alegeri.

„Nu pot să spun acum pentru anul 2024. Este o discuție prematură. Orice primar trebuie să arate ce poate și să i se voteze proiectele, dacă nu se întâmplă asta, devine o victimă. Devine blocat. Trebuie să vedem unde ajunge și după să tragem linie”, a spus acesta.

Cum trebuie să se comporte un primar general?

În opinia sa, un primar trebuie să fie un bun politician, să aibă consiliul aproape, să îi asculte și să colaboreze.

„Un primar general trebuie să aibă o legătură cu Guvernul. Până acum, nici Firea și nici Nicușor Dan nu s-au descurcat în acest subiect. Nu pot spune acum dacă Firea a fost mai bună ca primar general decât Nicușor Dan. Trebuie să așteptăm finalul mandatului”, a spus acesta, care a punctat: „Partea de leadership lipsește la acest moment!”.

Adevărul despre relația PNL cu Clotilde Armand

În ceea ce o privește pe Clotilde Armand, liberalul a explicat, în podcastul EVZ Play, că după ce a preluat președinția PNL București, a făcut tot ce era omenește posibil ca să se înțeleagă cu administrația de la Sectorul 1.

„Un bun politician trebuie să fie talentat în discuții și să-i împace pe toți. Mie nu îmi este ușor să iau hotărâri cu doi viceprimari de la alte două partide, însă se reușește la un moment dat, căci proiectele trebuie discutate și aprobate”, a spus Ciprian Ciucu.

El a precizat că nu vorbește despre USR prea des și că nu a dorit să intre într-un conflict, într-un război comunicațional cu Clotilde Armand.

„La ultima ședință, de exemplu, USR a venit cu un proiect privind o parcare din aceasta modernă. Nu avem fonduri la momentul de față, însă ne gândim să facem licitații. Am pus acest subiect pe ordinea de zi, discutăm și dezbatem proiectele propuse de ei, însă din partea cealaltă nu este aceeași comunicare”, a punctat liderul PNL București.

Intervenția lui Ciucu a putut fi urmărită de la 12:00, live, pe canalul de YouTube EVZ-Capital şi pe pagina de Facebook evz.ro.

https://www.youtube.com/c/EVZCapital