Capital a aflat și cine sunt cei doi pretendenți pentru achiziționarea Adevărul, unul dintre aceștia fiind deja în relații de business cu Burci.

Una dintre părțile interesate de Adevărul este cea reprezentată de Clever Media, grup controlat de Adrian Tomșa, un apropiat al lui Zoltan Teszari.

De altfel, Clever Media a bătut palma cu Burci pentru prealuarea unui alt activ al său din media, televiziunea Prima TV, pe care Clever o va adăuga portofoliului TV format din Look TV, Look Plus, Agro TV și Profit TV.

În plus, publicitatea  Adevărul este vândută de  firma lui Orlando Nicoară, omul care a intrat în relații de parteneriat cu Clever Media, după ce le-a cedat brandul Profit.ro și dreptul de a prelua conținut media de la echipa  site-ului finaciar www.profit.ro.  Nicoară este și cel care se ocupă de vânzările televiziunilor Look.

Totuși, spun sursele  Capital, cele mai mari șanse pentru preluarea Adevărul nu le are grupul din jurul Clever, ci un alt personaj, om de afaceri care are investiții în media.

El s-ar afla în discuții avansate cu Cristian Burci. Dacă ediția print a Adevărul nu mai prezintă prea mare interes economic, ziarul fiind la o medie de sub 5.000 de exemplare vândute pe zi, site-ul este un activ important, în condițiile în care de mai mulți ani de zile rămâne constant între primele două publicații onlie, ca număr de cititori.

Totuși, marele dezavantaj pentru un eventual cumpărător în constituie datoriile imense pe care Adevărul le are și care se ridică la câteva zeci de milioane de euro.

Aflat într-o situaţie dificilă din cauza unui dosar penal care i-a adus popriri atât pe conturile sale cât şi pe ale soţiei, Cristian Burci încearcă să facă rost de bani prin vânzarea majorităţii afacerilor pe care le deţine în zona de media şi comunicare, au declarat, pentru Capital, surse din piaţa de profil. 

Burci are poprire pe conturile personale din cauza unui dosar constituit la DIICOT şi aflat pe rolul Tribunalului Olt în care este acuzat de devalizarea societăţii Romvag Caracal. Prejudiciul estimat îna acest dosar este de circa 20 de milioane de euro, în timp ce întreaga avere a lui Burci a fost estimată de top 300 Capital la circa 26-30 de milioane de euro, la nivelul lui 2017. 

Milionarul ar dori să păstreze un singur brand din domeniu, adică ziarul Click, cel mai vândut cotidian din România care, spun sursele citate, i-ar aduce în continuare profit.