Podcastul transmis live zilnic, de la ora 12, pe canalul de YouTube EVZ-Capital şi pe pagina de Facebook evz.ro, a pus în dezbatere semnificația acestei decizii luate pe final de an de curtea din Bacău, care anulează nu mai puțin de 22 de decizii ale statului.

Vosganian: Înalta Curte s-a transformat într-un fel de anexă a Guvernului

Scriitorul și fostul parlamentar Varujan Vosganian a menționat mai întâi reacția șefului DSU Raed Arafat, care a dat de înțeles, după decizia instanței din Bacău, că justiția e ușor nesimțită” din moment ce restricțiile, în opinia secretarului de stat, au fost ponderate„. Înalta Curte (n.r. – de Casație și Justiție) a programat unele recursuri abia în 2023. S-a transformat într-un fel de anexă a Guvernului. Niciun recurs nu a fost programat până acum pentru anularea integrală a acestor hotărâri de guvern.

Arafat a criticat vehement deciziile instanței. Sursă: INQUAM Photos, Ilona Andrei

Nicio hotărâre de Guvern nu a fost considerată legală sau constituțională”

În opinia invitatului în studioul EVZ, se poate deschide dosar in rem pentru acțiunile Guvernului, care trebuia demis prin moțiune de cenzură. „Mi-e teamă că Înalta Curte ar putea să accepte recursurile Guvernului. Românii trebuie să știe că niciuna dintre hotărârile de Guvern nu a fost considerată legală sau constituțională de justiție. Guvernul ar fi trebuit demis prin moțiune de cenzură. Sunt zeci de hotârări anulate” (n.r. – în instanță), a explicat Vosganian.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici: