Podcastul EVZ Play a discutat joi cauzele care par să fi dus în Germania la o recrudescență a pandemiei. Incidența a crescut enorm, secțiile ATI sunt pline, personalul sanitar a devenit insuficient și cel mai grav a crescut și numărul deceselor.

Curea: Nemții mor de 8 ori mai puțin decât românii

Potrivit Deutsche Welle, numărul de internați în ATI este la fel de mare ca acum un an. În Germania s-a vaccinat 85% din populația eligibilă, procent uriaș care o transformă într-una din țările campioane la rata de vaccinare anti-COVID.

Sursă: Dreamstime

Jurnalistul Mirel Curea a avertizat că, deși la prima vedere pare că nemții mor pe capete, în realitate procentul deceselor lor se raportează la valoarea infectărilor. „Mor de 8 ori mai puțin ca în România raportat la numărul de infectări”.

Comaroni: Românii au certificat verde ca scut să intre la mall

Jurnalistul Bogdan Comaroni a remarcat că este injustă o segregare între vaccinați și nevaccinați, însă și românii au partea lor de vină pentru ravagiile valului 4. „De exemplu au înțeles greșit că dacă sunt vaccinați pot avea multă libertate de mișcare”. Jurnalistul se întreabă dacă nu cumva Occidentul a greșit prin acordarea de avantaje celor vaccinați. Este o atitudine care din păcate proliferează și în România.

Dacă ești nesimțit și vaccinat, tot un bou ești”

Comaroni a mai subliniat că tot mai multe țări cer desecretizarea contractelor cu marile companii producătoare de vaccinuri COVID. La nivelul UE se discută chiar de crearea unui fond pentru acordarea de eventuale despăgubiri pentru efectele adverse ale vaccinului. „Dacă ești nesimțit și vaccinat, tot un bou ești”, a replicat Octavian Hoandră ca răspuns la felul în care mulți români înțeleg să se folosească de certificatul verde

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici: