Potrivit acesteia, 500 000 de bugetari ar urma să fie disponibilizați în cazul în care PNL ar prelua guvernarea.

”Câțu de la PNL, care se pregăteste să preia portofoliul de ministru de Finanțe intr-un eventual guvern Orban, e insistent! Proporția prezentata de el inseamnă ca 500000 de bugetari trebuie concediați. 🤗 Ce ați votat, aia primiți!”, a postat Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

În urma declarațiilor sale, Florin Cîțu liniștește bugetarii și explică ce schimbări se vor face în administrația publică.

”Secretarii de stat sunt prea multi si sunt numiti politic. Da exista situatii ca cea de la ANAF unde este clar ca numirile au fost facute pe criterii politice. Acest lucru este recunoscut de PSD. Da sunt probleme la Curtea de Conturi sau ASF unde conducerile doar executa ordinele venite de la partid. Vom corecta aceste situatii punctuale. Dar in tot ce am spus public eu ma refer la o reforma transparenta a administraiei publice. O reforma care elimina nu doar numirile politice, adica amantele si rudele , dar si incompetentii. Trebuie, dupa 30 de ani, sa oprim risipa banului public si sa trecem la o administratie publica eficienta si competenta.”, a spus liberalul pentru Capital.

Senatorul anunță reducerea ministerelor și susține că statul român trebuie să țină cont și de munca celor din sectorul privat.

”In prima faza reducem numarul ministerelor si al agentiilor. In acelasi timp avem deja pregatitr solutii informatice care vor sta la baza reformei din administratia publica. Tot asa eliminam si coruptia.

Statul roman trebuie sa arate mai mult respect pentru munca celor din sectorul privat care platesc taxe si impozite. Acest respect se vede doar printr o administratie publica supla, eficienta si competenta. Si bineinteles o astfel de administratie o sa fie si bine platita.”, a mai spus liberalul.