Liviu Dragnea a rămas președinte al Camerei Deputaților doar pentru că Florin Iordache “ a lucrat cu tupeu maxim și nu a vrut să pună pe ordinea de zi revocarea șefului său”. Au spus-o, pentru Capital, mai multe surse prezente la ședința de astăzi.

PNL a cerut, astăzi, revocarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, însă propunerea nu s-a votat pentru că, pur și simplu, Florin Iordache, vicepreședintele Camerei, a refuzat să o ridice la vot.

Acest gest nu a fost fără sens, spun surse din PSD, ci are în spate faptul că Liviu Dragnea știe bine că a pierdut controlul.

“ Au fost mulți colegi supărați astăzi. Mai este și problema cu partidul lui Ponta. Au fost prezenți absolut toți ai lui azi. A contat. Nu s-a întâmplat azi revocarea, dar e o chestiune de timp”, spune un PSD-ist. Victor Ponta a mai cooptat zilele trecute patru parlamentari PSD pentru partidul său, Pro România. Astfel, el a ajuns la 14 senatori și deputați și își poate face grup Parlamentar. Cu această ocazie, PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Cameră, dar se bazau pe sprijinul minorităților naționale și al UDMR. 

Un altul apreciază că “ astăzi a fost cu revocarea, dar mâine poate să fie orice. Dragnea nu mai are majoritate, deci viitorul nu este deloc roz pentru el. În PSD toată lumea știe asta”.  

Potrivit unui alt PSD-ist, Dragnea nu se mai poate baza nici pe sprijinul UDMR și al minorităților care “se duc oricum după cum bate vântul și simt că Dragnea sângerează”.

În ceea ce privește ALDE, principalul aliat al PSD, poziția multora din partid este știută împotriva liderului PSD și se așteaptă doar semnalul de la Călin Popescu Tăriceanu.