Un jandarm, aflat sub protecția anonimatului, a declarat pentru Capital că au primit ordin de la Prefectul Capitalei. De asemenea, sursa citată a recunoscut că nu s-au folosit doar simple gaze lacrimogene, ci substanțe care provocau, totodată, senzația de vomă a oamenilor. ”Noi suntem niște maimuțoi, facem ce vor ei!”, a mai spus bărbatul.

„Mă aflam în mulțime și a explodat o petardă chiar în spatele meu. Mi-a făcut rană. Atmosfera era irespirabilă, mă ustură fața și ochii și vorba aia –am făcut armata-, dar așa ceva… să nu mai zic că mă simțeam amenințat. O doamnă de la jandarmerie mi-a spus să plec de acolo că îmi pun viața în pericol.„, a declarat un al bărbat, prezent la protestul care face ravagii pe străzile Bucureștiului.

 

Usturimi puternice la nivelul feței, stări de vomă, pierderi de cunoștiință, prin asta au trecut oamenii care s-au dus să își exprime nemulțumirile în țara lor. ” Simțeam că mă sufoc, m-am prins de un om și m-a tras după el. Am auzit o fată care țipa ”luați-mă și pe mine„. Am prins-o de mână, nu știu cum am reușit să ies. A doua zi am avut dureri groaznice de cap și senzație de vomă, nu am putut mânca nimic toată ziua!”, sunt vorbele unei tinere aflate în Piața Victoriei din București.

„ Când au început să dea cu gaze nu îmi venea să cred, în jur de 16:30. Eu am crezut că este de la țigară pentru că tocmai o terminasem. Apoi nu am mai putut respira. Gazarea a crescut gradual. Cel mai puternic s-a simțit în jurul orei 22:30, atunci când pur și simplu plângeam și nu mai aveam aer. Trebuia să mă las în jos să apuc să respir un pic, chiar dacă aveam masca la gură. Un prieten de-al meu s-a dus să facă fotografii cu aparatul în jur de ora 19. S-a întors la noi cu ochii roșii și de abia mai respira, ditamai omul era terminat!”, a declarat pentru Capital, un protestatar aflat sub protecția anonimatului.

Citește și:

VIDEO Protest Diaspora: Jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen. UPDATE: Îngrijiri medicale pentru 36 de persoane!

Protest Diaspora: Circa 10.000 de persoane la mitingul din Piaţa Victoriei

Barna: „Un stat decide să îşi gazeze propriii cetăţeni”/ Enache: Grupurile violente au folosit ca scut oamenii civilizaţi