UPDATE2 Surse au declarat pentru capital.ro că în decursul zilei de astăzi urmează să fie revocat Dan Pascariu din funcția de președinte al CA.

Contactat de capital.ro, Pascariu a precizat că nu o să demisioneze din funcție și că așteaptă să fie revocat, dacă aceasta este dorința acționarului majoritar – Ministerul Transporturilor.

Nicolae Demetriade a confirmat pentru Capital că în această dimineață a demisionat atât din funcția de director executiv, cât și din cea de membru CA.
Totodată, sursele Capital ne-au declarat că Christian Heinzmann va rămâne, la cererea Ministerului Transporturilor, să conducă Tarom și în următorii 3 ani.

Pentru menținerea lui Heinzmann la șefia Tarom, se pare că au existat discuții și cu reprezentanți ai ambasadelor Belgiei, Olandei și Marii Britanii la București.

Zvonurile privind demiterea membrilor Consiliului de Administrație al Tarom se confirmă. Capital.ro a informat zilele trecute, că la începutul acestei săptămâni, membrii CA vor fi demiși.

În această dimineață, Nicolae Demetriade, membru CA al Tarom, respectiv director executiv al operatorului național, și-a depus demisia, potrivit surselor Capital.
Nicolae Demetriade a fost numit membru în Consiliul de Administrație al companiei în luna mai a acestui an, în urma Adunării Generale a Acționarilor Tarom. O lună mai târziu a fost numit director executiv al companiei, alături de CEO-ul privat, Christian Heinzmann, al cărui mandat s-a scurtat la vremea respectivă de la patru ani la un an (mandatul exipiră în luna noiembrie anul acesta).
Demetriade a declarat că a demisionat atât din funcția de membru CA, cât și din cea de director executiv al companiei, informează mediafax.ro

El a invocat aplicarea prevederilor ordonanţei privind managementul privat la Tarom, afirmând că aceasta a fost "o iluzie". "Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie", a declarat Demetriade, citat de mediafax.ro.

Zvonul desființării actualului board al operatorului au circulat de multă vreme. La finalul săptămânii trecute, surse au declarat pentru Capital că membrii Consiliului de Administrație ai Tarom ar putea fi demiși la începutul acestei săptămâni.
Nicolae Demetriade a absolvit Academia de Studii Economice în anul 1970 şi are peste 40 de ani de experienţă în industria de aviaţie şi de turism. A ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul TAROM în perioada 1981-2002, între anii 2001-2002 fiind şi director general al companiei.
Săptămâna trecută, Dan Pascariu, președintele CA al Tarom, ne-a declarat că nu știe nimic despre acest lucru și că demiterea se face în urma unui vot, lucru care nu s-a întâmplat. El ne-a mai declarat că Christian Heinzmann, CEO-ul companiei, urmează să plece după expirarea mandatului, consiliul de administrație al Tarom neluând nicio altă decizie care să prelungească șederea acestuia în fruntea companiei.
La rândul său, Marius Ghenea, membru CA, ne-a declarat că încă nu a fost informat despre o astfel de decizie. “Au mai fost unele zvonuri și în trecut. Tot ce pot să vă spun este că până acum nu am primit nicio informare în acest sens”, ne-a declarat Marius Ghenea, la finele săptămânii trecute.
Componența CA al Tarom Dan Pascariu – Preşedinte Valentin Macec – Vicepreşedinte Ciprian Lăduncă – Membru Marius Ghenea – Membru Dumitru Prunariu – Membru Nicolae Demetriade – Membru
Știre în curs de actualizare