Demisia momentului în România! A plecat din funcție, după doar 6 luni. Care este motivul?

Este vorba despre Cătălin Prunariu, în vârstă de 46 de ani. Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu a demisonat din funcția de director general al TAROM din „motive personale”, potrivit unui comunicat al companiei.

„Astăzi, 04 ianuarie 2021, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de demisia domnului comandant Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general, demersul acestuia fiind din motive personale”, a transmis TAROM.

Cătălin Prunariu a început să lucreze la TAROM în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor şi examinator. Simultan, între 2012 şi 2017, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

În intervalul 2019-2020 a ocupat funcţia de inspector-şef pentru operaţiuni aeriene și a fost numit pe postul de director general al TAROM din funcţia de director operaţiuni zbor în luna iunie 2021.

Cine îi va lua locul?

În acest context, Mihăiță Ursu a fost numit drept director al TAROM. Amintim că acesta este cel care a condus compania înainte să fie numit Cătălin Prunariu în funcția respectivă.

„Ținând cont de complexitatea activităților, dar și pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcția de Director General pe domnul Mihăiță URSU, membru CA și fost Director General al TAROM în perioada iunie 2020 – iunie 2021”, este scris în comunicatul respectiv.

Cine este Mihăiță Ursu?

Mihăiță Ursu are 45 de ani și în ultimele 6 luni a fost director general la firma Lifestyle Pharma SRL. El a terminat Universitatea Tehnică de Construcții din București, Facultatea de Geodezie şi a mai ocupat funcţia de director general al TAROM în perioada iunie 2020-iunie 2021.

De asemenea, acesta a fost membru în Consiliul de Administrație la Poșta Română în perioada februarie 2020-iulie 2020.