Vești bune de la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Întrebat care sunt soluţiile pentru salvarea companiei aeriene Tarom, acesta a declarat că este în analiză alocarea sumei de 90 milioane de euro Tarom, din partea Comisiei Europene, bani care ar ajuta foarte multe această companie. El a subliniat faptul că este optimist de rezultatele discuțiilor.

Totodată, Grindeanu a adăugat că se fac eforturi mari pentru ca Tarom să rămână o companie „a românilor” și să nu se întâmple ce s-a întâmplat în alte țări. El a adăugat în același timp că speră ca această companie aeriană să nu mai ajungă niciodată într-o astfel de situație.

„În acest moment, la Bruxelles e în analiză o cerere de ajutor de stat, din partea Comisiei. Sunt optimist, vorbim de 90 de milioane care, ca infuzie, ar ajuta foarte mult compania. Trebuie şi acolo să vedem cum să nu mai ajungem în situaţii de acest tip, iar Tarom să rămână o companie proprie, a noastră, a românilor. Sunt şi alte state care au avut, care nu mai au companii”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor este optimist

În același timp, ministrul Transporturilor a adăugat că este optimist că aceşti bani vor fi alocaţi de către Comisia Europeană.
„Sunt optimist că vom primi ok-ul de la Bruxelles, pe ajutorul pentru compania Tarom”, a precizat Grindeanu.

Amintim faptul că în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, compania Tarom s-a mobilizat în contextul situației cauzate de tulpina Omicron. O aeronovată a companiei a transportat o parte dn românii aflați acolo.

Mai exact, Ministerul de Externe anunța că 46 de cetățeni români și 24 de cetățeni europeni și din state terțe, blocați temporar în Africa de Sud în urma anulării unor curse aeriene, au plecat cu un avion din Johannesburg.

La rândul său, consulul din cadrul Ambasadei României la Pretoria s-a deplasat la aeroportul din Johannesburg pentru a pune la dispoziția cetățenilor români alimente de bază și apă și pentru a-i sprijini în realizarea tuturor formalitățile specifice în aeroport în vederea îmbarcării pe cursa Tarom.

Astfel, în naptea de duminică spre luni, un avion Tarom a plecat spre Africa de Sud. Acesta a efectuat o escală de 12 ore la Mombasa, Kenya, potrivit purtătorului de cuvânt Tarom.