Allianz Țiriac va fi prima firmă de asigurări din România care adoptă modelul german în ceea ce privește asigurările auto. Capital a scris, anterior, că liderul pieței de profil va lansa un pachet dedicat persoanelor fizice care să includă asigurare CASCO și asigurare RCA și căruia să i se adauge, eventual, și servicii de asistență rutieră, asigurare de răspundere pentru șofer sau alte produse.

Între timp, însă, Allianz a trecut la fapte și și-a anunțat cei mai importanți parteneri din zona de brokeraj că acest pachet va deveni, practic, obligatoriu pentru persoanele care optează pentru o asigurare CASCO la Allianz, din 2020.

Allianz Țiriac este unul dintre cei mai importanți jucători din zona CASCO, având o reputație de bun plătitor. În zona RCA, în schimb, a fost mereu o prezență mai degrabă mediocră prrferând să coteze la tarife care să îi permită obținerea unui profit și excluzându-se, astfel, din opțiunile majorității șoferilor.

Totuși, și până acum Allianz Țiriac a avut o politică bazată pe reduceri masive acordate propriilor clienți care au arătat că au comportament bun în trafic, adică nu au înregistrat daune.

Pe de altă parte, introducerea acestui pachet obligatoriu ar putea să intre în contradicție cu prevederile IDD, legea privind protecția consumatoriklor de servicii financiare. Aceste act normativ interzice firmelor să oblige consumatorii să achiziționeze anumite asigurări sau să condiționeze în vreun fel achiziția unui alt tip de asigurare.  Pe de altă parte, specialiști înm legislația din domeniu, au arătat, penru Capital, că pachetul nu vine în contradicție cu IDD, mai ales că astfel de produse există deja la toate firmele de asigurări din țări ca Germania sau Olanda. Totuși, în acest țări CASCO este un produs achiziționat de absolut toși șoferii, spre deosebire de România.