Podcastul de marți din studioul EVZ Capital a fost unul atipic: a vorbit despre formarea și ascensiunea unui partid care îi enervează pe toți. Pentru unii extremist, pentru alții necesar. Legături cu serviciile secrete?

Deputatul Dan Tanasă a vorbit cu cărțile pe față despre nevoia de reformă a clasei politice, sufocată între complicitățile de cursă lungă ale partidelor vechi, mizele personale ale UDMR și pretențiile nerealiste ale neomarxiștilor de la USR.

Criza energiei e vina exclusivă a statului român

În acest context, AUR are rolul de a se opune unor decizii legislative aberante, dar și de a face opoziție la propriu, de a contesta prin instrumentele permise – fie că e vorba de proteste (unele extreme, cum a fost agresarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, de către George Simion), fie de acțiuni politice – forțarea de către decidenții politici a unor crize.

O astfel de criză majoră, care se poate imputa exclusiv statului, e criza energetică, a subliniat deputatul. Dan Tanasă a declarat, în studioul EVZ, că e anormal ca românii să suporte liberalizarea totală a pieței în condițiile în care România e producător de energie.

Liderul AUR este liderul protestelor tip guerilla gustate de mulți români. Sursa: Twitter

Tanasă: De ce să plătesc același preț la benzină ca austriacul? Noi avem resurse

„De ce să plătesc același preț la benzină ca austriacul? Noi avem resurse (…) Asta cu compensarea e tot furt. Zice, m-am întors cu soluția. Întoarce-te la reglementare cum s-a întors Spania.

Factura ta cu compensare e 200 de lei? Păi 100 plătești tu și 100 plătește statul. Și statul de unde plătește, dim buzunarul lui Ciucă, al lui Ciolacu? Tot din bani publici”, a explicat deputatul.

Dan Tanasă a comentat, de asemenea, că e vorba de o duplicitate a statului în criza economică, poziție ascunsă sub mesajele triumfaliste de sprijin al populației vulnerabile.

„Dai milioane pe carduri (n.r. – vouchere) să le produci ca să ce? Să le alimentezi cu 50 de euro? La ucraineni dau 50 lei pe zi și românului 4 lei?”, a întrebat invitatul.