”Cele mai mari probleme ale UE în 2012 vor fi legate de programele de austeritate pe care majoritatea ţărilor va trebui să le pună în aplicare. Acum este Grecia, Italia, Spania, la anul sunt convins că va fi Franţa. Deci asta va fi marea problemă”, a spus europarlamentarul.

 Potrivit acestuia, va fi o criză financiară mai ales de încredere, pentru că, ”dacă te uiţi în previziuni, economia va creşte, chiar dacă nu spectaculos, dar va creşte. Problema este însă că nu mai există încredere în statele membre din cauza nivelului mare al datorie”.

El a precizat că Italia a ajuns undeva pe la 7% pentru obligaţiunile de stat, Spania este pe la 6%, Franţa ajunsese undeva aproape 3%, dublu faţă de Germania, amândouă cu rating AAA, ”însă se ştie că Franţa are o problemă, iar după alegerile din martie 2012 sunt absolut convins că va exista un plan de austeritate, deşi nu este corect să se aştepte alegerile”.

Acesta a mai afirmat că toate programele de austeritate vor genera mişcări sociale, ceea ce ar putea crea probleme la nivelul întregii Uniuni Europene.
Sursa: Agerpres