Ludovic Orban se va întâlni cu președintele USR, Dan Barna, luni la ora 9:00, chiar înainte de angajarea răspunderii Guvernului, se arată într-un anunț al Executivului.

În ultimele săptămâni, liderii USR au cerut tot mai insistent guvernului să-și angajeze răspunderea și pentru alegerea primarilor în două tururi. Întâlnirea celor doi lideri vine cu doar câteva ore înainte ca Guvernul Orban să-și angajeze răspunderea pentru Legea bugetului și modificarea OUG 114.

Pe de altă parte, Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat se reunește de la ora 12.00, la Camera Deputaţilor, sala Grupului PSD „Ovidiu Şincai”, nivel 1M, Palatul Parlamentului, pentru a decide dacă sesizează Curtea Constituțională sau depun moțiune de cenzură în privința guvernului Orban.

Şedinţa Parlamentului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe aceste proiecte este programată la ora 16,00. Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la aceste proiecte până luni, la ora 10,00.