Ce școli și grădinițe răman închise?

1. Grădinița Panseluţa din sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile. După decontaminare persistă mirosul substanțelor.

2. Grădinița 72, sector 5, suspendă o zi cursurile din cauza emanatiilor de gaze de la centralele termice.

3. Școala 195, sector 3, suspendă cursurile pentru 3 zile la 6 clase.

4. Grădinița Luminița, sector 2, suspendă cursurile pentru 3 zile la o grupă.

5. Școala 56, sector 2, suspendă cursurile pentru 3 zile la o clasă.

6. Şcoala 45, sector 1, suspendă cursurile pentru 3 zile la 5 clase.

Gripa face ravagii prin Romania

În doar o săptămână, au fost diagnosticate peste 81.000 de cazuri de infecții respiratorii. Însă situația nu este la fel de gravă ca anul trecut, transmit specialiștii.

Este esenţial să fim atenți la regulile stricte de igienă. Iar bolnavii trebuie să fie izolați, ca să nu răspândească virusul în comunitate.

35.000 de doze trimise medicilor de familie

Ministerul Sănătății a anunțat că au mai fost găsite la distribuitori 35.000 de doze de vaccin gripal și urmează ca aceasta să fie distribuie către medicii de familie.

Pe de altă parte, autoritățile din Sănătate au anunțat că a mai fost încheiată o colaborare interdisciplinară ci institutele de boli cardiovasculare din București, Cluj, Târgu Mureș și Timișoara, dar și un spital privat din Sibiu. S-a stabilit astfel că dacă va fi nevoie, în cazul pecienților care au gripă și fac complicații majore, să se folosească o tehnică de expirație extracorporală.

 

Sute de copii din toată țara au ajuns la urgențe, din cauza virusului gripal

În ultimele zile, au fost înregistrate aproximativ 700 de cazuri, spun medicii. Doar la Spitalul Matei Balș, din Capitală, au ajuns peste 140 de copii cu gripă.

Și în Neamţ şi în Timiş au fost depinstate noi cazuri de gripă.

În Neamţ, autorităţile au confirmat virusul în cazul altor 9 persoane, iar în Timiş virusul a fost depistat la un adult şi doi copii.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a luat măsuri speciale. Vizitele în spital au fost limitate, iar bolnavii au fost izolați în funcție de tipul de afecțiune de care suferă.

Tot în Constanța, școlile și grădinițele au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei, iar autobuzele au fost de asemenea dezinfectate și curățate.