Este vorba despre Ninel Peia,  candidatul Partidului Neamul Românesc la alegerile prezidențiale. Acesta a fost găsit joi noaptea, cazat la Mănăstirea Putna. Prezidențiabilul nu a fost victima vreunei infracțiuni.

În jurul orei 1,17 noaptea, acesta a plecat din hotel, îmbrăcat în costum și cu o borsetă, potrivit surselor citate. El s-ar fi îndreptat într-o direcție necunoscută.

Alerta a fost dată a doua zi dimineața când nici de ofițerul SPP nici de staff-ul de campanie nu au mai putut lua legătura cu el.

În urma acestui incident, a fost sesizată poliția și a fost informată familia acestuia, fiind în desfășurare o anchetă în acest caz, au precizat sursele citate.

„În această după-amiaza, IPJ Cluj a fost sesizat de către Serviciul de Protecție și Pază despre dispariția lui Ninel Peia, candidat la președinția României. Acesta s-a cazat ieri la un hotel de pe raza municipiului Cluj-Napoca, iar în această dimineață nu a mai fost găsit și nici nu a mai răspuns la telefon. În cauză se efectuează cercetări. Facem precizarea că persoana în cauză beneficia de serviciile de protecție și pază doar pe perioada activităților publice din cadrul campaniei electorale, el fiind văzut pe imaginile de pe camerele de supraveghere părăsind hotelul, în cursul nopții, la ora 1.17 minute”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.