Masca a devenit obligatorie în aceste locuri din România! CJSU tocmai a luat decizia

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie de luni, 13 septembrie, iar CJSU a explicat că decizia a fost luată pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie”, prevede hotărârea CJSU Ilfov.

CJSU Ilfov a mai dispus și o serie de măsuri care se vor aplica de sâmbătă

De asemenea, CJSU Ilfov a mai dispus și o serie de măsuri care se vor aplica de sâmbătă în Popeşti-Leordeni şi Periş, unde rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile este vineri de 2,10, respectiv de 2,01 la mia de locuitori.

Astfel, printre acestea se numără faptul că organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Bilanţ COVID-19, vineri, 10 septembrie

Până în ziua de 10 septembrie pe teritoriul României au fost confirmate 1.115.901 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.063.360 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.520 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 259 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 34.914 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa foto: Dreamstime