Nu consumați produse din carne dacă vă curge nasul. Medicii au venit cu un avertisment important în acest sens. În sezonul infecțiilor respiratorii, este indicat să se fie limitată inflamația cronică pe care o producem singuri prin malnutriție. Acest lucru presupune mâncare de calitate proastă, în cantități mari.

În plus, este de evitat să consumați carne roșie dacă sunteți răciți.

Motivul pentru care nu trebuie mâncată carne roșie

În celulele roșii, fierul se leagă de oxigen. Așa respirăm. Îl luăm în mod eficient din carne roșie.

Medicii au susținut că nu trebuie să consumați produse din carne dacă vă curge nasul. În timpul unei infecții respiratorii fierul este reținut de celulele din intestin ca măsură de protecție.

Profesorul imunolog Veronica Lazăr a oferit explicația pentru o astfel de măsură de precauție.

„Se recomandă să întrerupem tratamentul cu fier pe perioada infecției tocmai ca să nu-l facem disponibil și bacteriilor patogene. Recomandarea ar fi să nu se hrănească nici cu alimente bogate în carne”, a spus ea, conform doctordebine.ro.

răceală, gripă
Persoana care este racita/SURSA FOTO: Dreamstime

Ce se întâmplă în timpul unei infecții respiratorii

Ea a menționat că fierul din alimente este valoros nu doar pentru celulele noastre roșii. Toate bacteriile, care produc eventuale infecții, se luptă la propriu cu organismul uman pentru fier. În timpul unei infecții, dacă mâncăm produse din carne practic îl dăm și bacteriilor – cu propria farfurie.

Conform acesteia, dacă nu vă e foame în timpul unei infecții, nu mâncați. Trebuie respectat ceea ce vă spune organismul. Pentru că se auto-protejează.

 „Digestia în sine e consumatoare de energie, ori în perioada infecției organismul trimite energie, o folosește pentru aceste reacții de apărare”, a comentat Veronica Lazăr.

Soluțiile de rehidratare orală sunt indicate

Se recomandă să se consume multe lichide. Și soluțiile de rehidratare orală sunt indicate. Acest lucru înseamnă apă cu minerale.

Prof. univ. dr. Coriolan Ulmeanu, spitaul Grigore Alexandrescu, a venit și el o indicație. În condiții de piedere de apă și electroliți, nu este suficientă doar apă. Ci apă cu electroliți. Adică acele săruri de rehidratare orală, care se găsesc pe piață. Un plic în 200 de ml de apă plată.