Costurile pentru întreținere sunt exorbitante și golesc portofele românilor. Efectul majorării gigacaloriei de la 1 aprilie 2022 se vede abia acum, atunci când facturile de întreținere devin tot mai mai mari de la lună la lună. Astfel, costurile cu întreținerea le dă bătăi de cap românilor. S-au afișat facturile pentru luna decembrie. Iată care sunt costurile acestora, conform Antena 3 CNN.

Pentru un apartament de două camere, factura la întreținere s-a dublat

Așadar, pentru un apartament de două camere, neizolat, în care locuiesc două persoane, costurile cu privire la întreținere s-au dublat față de anul trecut. Dacă factura la întreținere era în jur de 250 de lei în anul 2022, atunci, analog, factura primită în acest an pentru aceeași lună s-a dublat, ajungând chiar și la 533 de lei.

De asemenea, față de luna noiembrie 2022, facturile au crescut cu aproximativ 30-40%. De exemplu, daca pentru un apartament cu două camere, în luna noiembrie a anului trecut, factura ajungea la o sumă de 346 de lei, acum, pentru același apartament, a venit o factura de 500 de lei. Acest lucru se întâmplă în contextul în care luna decembrie s-au înregistrat temperaturi de primăvara.

Prețul gigacaloriei a crescut la 330 de lei plus TVA, de la 137 de lei plus TVA

Românii nu știu cum să găsească soluții pentru astfel de situații și nici nu știu cum să își mai achite datoriile, iar administratorii avertizează că numărul restanțierilor se va dubla în următoarea perioadă.

Așadar, bucureștenii plătesc acum costuri mult mai mari la întreținere, pentru că abia acum se vede efectul majorării prețului gigacaloriei de la 1 aprilie 2022, în situația în care în primăvară costurile cu încălzirea scad ca urmare a temperaturilor mai mari, iar furnizarea căldurii a fost oprită de la 31 martie 2021. În acest sens, prețul gigacaloriei a crescut la 330 de lei plus TVA, de la 137 de lei plus TVA, un preț care nu mai crescuse din anul 2011.

Prețul la carburanți se află la cel mai scăzut nivel din ultimele luni

Preţurile carburanţilor au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele luni. totuși, autoritățile se pregătesc să ia o măsură care ar putea opri ieftinirea. Mai multe surse au susținut că Executivul intenţionează să renunțe la compensarea de 50 de bani pe litru.

În pofida embargoului impus de Uniunea Europeană pentru produsele petroliere care vin din Rusia, carburanţii nu s-au scumpit oricum, dar s-au ieftinit în luna decembrie. De exemplu, un litru de benzină costa ieri 5,99 lei, iar azi, cea mai ieftină benzină este 5,94 lei, de la 7,28 lei.