În România se întâmplă, în ultima perioadă, ceva foarte grav, acuză Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, în contextul în care Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat marți că majorarea alocațiilor pentru copii va fi prorogată până după 1 iulie, când va avea loc rectificarea bugetară.

Bani pentru camarila de partid

Gabriela Firea acuză guvernarea PNL că îndreaptă banii către camarila de partid, acesta fiind singurul motiv pentru care îi obligă pe români să strângă cureaua.

Iar faptul că PNL a ajuns la guvernare ”pe ușa din dos” este resimțit de toată lumea, ”de la copii, la bunici”, punctează Primarul General.

Pe ușa din dos

”Deci, fără majorare de alocații! Promulgate dar… prorogare!
Este grav tot ceea ce se întâmplă în țară, în ultima perioadă! Nu mai sunt bani de pensii, de salarii, de alocații, de spitale, de autostrăzi! Totul este ori anulat, ori înghețat! Întrebarea care se pune este : pentru ce sunt puși românii să strângă cureaua?”, a scris Firea marți pe Facebook.

”Pentru ce sunt păstrați la adăpost banii? Ce ni se pregătește? După toate semnele și precedentele, banii par a fi îndreptați către camarila PNL. Trebuie să fie și sponsorii și susținătorii lor satisfăcuți că au ajuns la guvernare! Pe ușa din dos, dar au ajuns! Iar efectele negative le simt toți, de la copii, la bunici!”, a adăugat ea.

Fuga de responsabilitate electorală

Între-o postare anterioară, tot în cursul zilei de marți, Gabriela Firea a acuzat PNL că își dorește alegeri anticipate înainte de data de 1 septembrie ca să nu deconteze electoral faptul că nu va majora punctul de pensie și salariile din Învățământ.

Cât privește politica guvernului liberal față de pensii, reprezentanta PSD a scris:

Înșelăciunea PNL

”Înșelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să muncești până la 70 de ani, va TREBUI să renunți la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci TE OBLIGĂ fie să renunți la pensie, fie să renunți la salariu!

În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”.