Doctorul Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, a tras un semnal de alarmă la Antena 3, referitor la înmulțirea cazurilor de Covid-10. Potrivit acestuia, numărul îmbolnăvirilor a crescut, iar acest lucru a fost cauzat de faptul că unii români nu au respectat restricţiile în perioada Sărbătorilor de Paşte.

Cadrul medical se așteaptă ca lucrurile să se precipite în perioada următoare, în condițiile în care unii români nu au respectat nici restricţiile de 1 Mai impuse de autorități.

„Am sesizat la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, o creştere a numărului de internări şi a numărului de pacienţi pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat dintr-o dată. Mi-am dat seama că izolarea, distanţarea fizică şi aceste măsuri de carantinare nu s-au respectat, ca să evităm lanţuri epidemiologice familiale, nu s-a ţinut cont de ele. Ne aşteptăm ca şi după zilele de 1 şi 2 mai să ne aducă aceste nedorite internări, pentru că nu s-au respectat recomandările”, a punctat directorul spitatului.

Perioada de incubaţie a virusului este de circa 14 zile, astfel că cei care ar fi putut contacta coronavirusul de la Paşte vor vedea acest lucru după aproximativ două săptămâni.