Ambele au o interfață de utilizator complet reproiectată în vreme ce ESET Smart Security 9 oferă un nou instrument de protejare a tranzacțiile bancare și a plăților online.

Menținând amprenta sa ușoară asupra sistemului, devenită definitorie pentru produsele sale, ESET a reproiectat soluțiile sale de securitate pentru a îmbunătăți gradul de utilizare și performanța, oferind o interfață de utilizator complet reproiectată. Ambele produse sunt compatibile cu cele mai noi sisteme de operare Microsoft Windows 10. ESET Smart Security 9 este o soluție de securitate pe internet all-in-one, construită în jurul legendarei tehnologii de detecție a ESET NOD32.

Suplimentar față de celelalte tehnologii cu care protejeză clienții împotriva amenințărilor de pe internet,  ESET Smart Security 9 oferă un nou modul de Protecție Plăți & Online Banking. Această caracteristică securizează  browserul favorit al utilizatorului pentru a se asigura că toate tranzacțiile financiare derulate online sunt procesate în conditii de maximă siguranță – în cazul site-urilor de online banking această facilitate funcționează automat.

Cererea pentru o astfel de funcționalitate a rezultat din utilizarea pe scară tot mai largă a serviciilor de online banking,  de către utilizatorii din întreaga lume, lucru care a transformat serviciile  de plăți online într-o țintă a infractorilor cibernetici. “Produsele ESET sunt proiectate cu o abordare multi-strat, protejând utilizatorii în fața tuturort tipurilor de amenințări, pe diferite niveluri anti-malware. Vedem o creștere constantă în ceea ce privește numărul codurilor malware ce vizează informații și operațiuni financiar- bancare și, deși avem deja implementate tehnologii pentru a le bloca, am conceput o nouă caracteristică ce îmbunătățește experiența clienților noștri și le securizează activitățile lor online în care tranzacționează bani, la un nivel cu totul diferit”, a declarat Palo Luka, Chief Technology Officer la ESET.

Securitatea multi-strat a ESET Smart Security 9, include de asemenea tehnologii cu perfomanță dovedită, cum ar fi Protecția Botnet, funcția Exploit Blocker și funcția Vulnerability Shield. Acestea și multe altele sunt descrise în detaliu pe pagina de tehnologii ESET. Protecția Botnet protejează calculatorul utilizatorului în fața tentativelor derulate de la distanță de către atacatori pentru a prelua controlul resurselor PC, cu scopul utilizării lor frauduloase în cadrul unor rețele vaste de calculatoare infectate. Funcția Exploit Blocker este concepută pentru a întări securitatea aplicațiilor de pe sistemul utilizatorului, în special cele ce sunt exploatate deseori, cum ar fi browserele web, cititoarele PDF, clienții de e-mail sau componentele MS Office, în timp ce Vulnerability Shield-ul îmbunătățește detecția vulnerabilităților cunoscute la nivelul rețelelor.