ESET Smart Security 6 reprezintă o soluţie de securitate all-in-one, în vreme ce ESET NOD32 Antivirus 6 este o soluţie antivirus puternică şi rapidă. Noua generaţie asigură o detecţie superioară a infiltrărilor, ştergere îmbunătăţită şi scanare mai rapidă datorită noului motor de scanare actualizat.

 “Departamentul de dezvoltare ESET a depus un efort intens pentru a reproiecta întregul motor de scanare, care este nucleul central al tuturor produselor ESET. Acum, datorită procesării mai rapide pe care o oferă acest motor, scanarea în sine este mai eficientă. Aceste produse încorporează o nouă generaţie, a treia, a tehnologiilor ESET  ThreatSense, precum şi ThreatSense.Net Advanced Heuristics cu LiveGrid”, spune Pavel Luka, ESET Chief Technology Officer.

“Scorul de 86 puncte obţinut de ESET în testul pentru înlăturarea conţinutului malware, din cadrul ultimei evaluări AV-Comparatives , plasează soluţiile ESET V6 (versiunea 2013) printre produsele de top în privinţa înlăturării codului maliţios.

Protecţie pentru utilizatorii reţelelor sociale

ESET Social Media Scanner protejează utilizatorii reţelelor sociale în faţa conţinutului maliţios, inclusiv în cadrul profilului, peretelui cu postări, mesajelor private sau fluxului de ştiri, chiar şi atunci când utilizatorul nu este conectat. Dacă o infecţie este descoperită, o notificare soseşte prin email, astfel încat se pot lua acţiuni imediate. Aplicaţia protejează de asemenea prietenii utilizatorului în fața link-urilor maliţioase, verificând peretele acestora.

Funcţia Anti-Theft ajută la localizarea laptopurilor pierdute şi face posibilă monitorizarea activităţii de pe dispozitivele pierdute sau furate, în vreme ce introducerea unui modul Anti-Phishing dedicat oferă protecţie complexă împotriva furtului de identitate digitală.

Potrivit studiului global Online Security Brand Tracker Survey, protecţia împotriva site-urilor concepute pentru tentative de phishing este cea mai apreciată funcţie suplimentară de securitate de către utilizatorii de computere, la nivel global 68% din aceştia considerând-o o funcţie importantă, în vreme ce protecţia împotriva furtului de date este considerată a treia facilitate, în ordine importanţei, pe care trebuie să o ofere un produs antivirus.

În cel mai recent test efectuat de către AV-Comparatives, ESET Smart Security 6 a fost evaluat drept unul din cele mai eficiente produse, blocând aproape 94% din ameninţări.

 “Noi, cei din echipa ESET, nu dorim să cerem bani în plus clienţilor noştrii pentru ceea ce considerăm a fi o parte integrantă a unui concept complex de securitate personală. Suntem printre primii producători care, în loc să îl ofere ca o aplicaţie de sine stătătoare, am adăugat în produs noul modul antifurt fără nici un extra cost” declară Ignacio Sbampato, ESET Chief Sales and Executive Officer.

Ambele produse din versiunea 6 au primit certificarea Windows 8 şi afişează logo-ul “Windows 8 Compatible”.
Fondată în anul 1992, compania ESET este un furnizor global de soluţii de securitate pentru consumatori finali şi companii. ESET a fost nominalizată ca una dintre cele mai inovatoare companii din Europa în cadrul HSBC European Business Awards 2011 şi deţine numeroase distincţii din partea AV-Comparatives, AV Test şi alte organizaţii.  Compania are sediul în Bratislava (Slovacia), cu centre de distribuţie regionale în San Diego (U.S.), Buenos Aires (Argentina) şi Singapore.

În România, produsele ESET sunt distribuite exclusiv de Axel Soft IT Group, companie care asigură pentru acestea şi suport tehnic non-stop, în limba română şi fără costuri.