Ericsson va instala stații radio de bază multi-standardRBS 6000 pentru 2G/3G/4G pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului din punct de vedere al calității și capacității rețelei Orange care acoperă, atât regiunea metropolitană Paris, cât și regiunile de sud-vestul și nord-estul Franței.

„Implementarea rapidă a rețelelor 4G pentru Orange demonstrează abilitatea companiei Ericsson de a susține obiectivele strategice ale unui client și capacitatea noastră de a gestiona volumul de trafic de dateîn creștere, reușind, în același timp, să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite consumatorului final,” a declarat Franck Bouétard, Head of Ericsson, Franța. „Echipele Ericsson sunt dedicate proiectului și vor asigura implementarea rețelelor 4G/LTE pentru Orange Franța până la sfârșitul anului 2013,” a mai adăugat Franck Bouétard.

În plus,pe lângă implementarea rețelelor 4G/LTE, Ericsson a început, încă din 2010, transformarea rețelelor 2G și 3G pentru peste 15.000 de zone din sud-vestul și nord-estul Franței și regiunea metropolitană Paris. De asemenea, Ericsson a pus bazele unei organizații speciale, dedicate gestionării acestor programe de optimizare și implementare.

Ericsson este lider de piață în industria furnizării de echipamente pentru rețelele mobile, deținândla nivel global, în 2012, o cotă de piață de 35%. De asemenea, cota de piață a companiei Ericsson pentru LTE la nivel global este de două ori mai mare decât a principalului său competitor, în termeni de livrări pe întregul an 2012.