Un episod cutremurător care a marcat-o profund pe Draga Olteanu Matei s-a petrecut în urmă cu mult timp, iar întâmplarea a fost povestită cu lux de amănunte chiar de îndrăgita artistă. Ea și-a amintit chiar, cu durere în suflet, că a fost escrocată îngrozitor.

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrițe din România, a trăit în ultimii 25 de ani la Piatra Neamț. Ea a plecat, împreună cu soțul ei, din București, după ce a trecut printr-o experiență nefericită.

A pierdut casa în care a locuit

Iubita artistă a relatat la momentul respectiv cum a fost escrocată și a pierdut casa în care a locuit mult timp cu chirie, dar pe care a cumpărat-o în 1995. Era anul în care fusese adoptată Legea 112. La mijlocul poveștii a stat și o avocată, prietenă de familie a actriței.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei. Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui.

Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu acordat pentru TVR.

În urmă cu câteva zile, o veste șocantă a zguduit întreaga Românie. În vârstă de 87 de ani, marea artistă a ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Motivul l-a reprezentant o hemoragie digestivă superioară, după cum au anunțat reprezentanții spitalului.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit în cursul nopţii de 17 spre 18 noiembrie 2020, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu. „Deşi echipa medicală din Spitalul „Sf Spiridon” a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte, la ora 2.11″, a declarat dr. Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei a jucat în peste 90 de filme, 50 de piese de teatru și a avut sute de apariții TV.