Dezvoltatorul de proiecte imobiliare rezidentiale Engel East Europe a realizat in 2006 venituri de peste 29,6 milioane de euro, in crestere cu 180% fata de 2005, si un profit brut de peste 18,7 milioane de euro, in crestere cu 480% fata de anul precedent, informeaza compania. Anul trecut Engel East Europe a investit 29,9 milioane de euro in achizitii de terenuri si dezvoltarea de proprietati imobiliare. 

“Sunt incantat de acest set excelent de rezultate care reflacta inca o data energia si pregatirea managementului companiei care opereaza in cele sapte birouri ale noastre din Europa Centrala si de Est. Pe parcursul anului 2006 am intrat pe doua noi piete atractive, Romania si Serbia, continuand extinderea activitatilor pe celelalte piete unde suntem prezenti”, a declarat Jacob Engel, presedinte Engel East Europe.

Engel a intrat in Romania in luna iulie a anului 2006 printr-un proiect de 3000 de unitati rezidentiale in centrul tarii. Totodata, Engel s-a implicat in dezvoltarea unui proiect de 500 de unitati rezidentiale in Constanta, evaluat la 80 de milioane de euro, si a mai achitizionat un proiect rezidential de 550 de unitati rezidentiale in Pipera, proiectul fiind evaluat 69 de milioane de euro. 

Intre achizitiile Engel din Romania se mai regasesc un teren in Sisesti si unul in Bucuresti. Compania intentioneaza sa dezvolte un proiect de 390 de unitati rezidentiale pe terenul din Bucuresti, proiectul fiind evaluat la 46 de milioane de euro. Anul acesta Engel a achizitionat un teren si in sudul Bucurestiului pentru un proiect de 1000 de unitati rezidentiale, valoarea de vanzare a acestuia fiind de 100 de milioane de euro. 

Potrivit companiei, dezvoltarea de proiecte imobiliare rezidentiale in Romania continua sa produca venituri mari iar Engel intentioneaza sa efectueze noi investitii in Romania in 2007.

 

Sursa: Capital 23 Martie 2007