Enel estimează că SUA, Europa şi America Latină sunt pieţele cu cel mai mare potenţial, a declarat directorul general de la Enel, Francesco Starace, la un forum organizat la Moscova. 

"Tehnologiile se apropie rapid de momentul în care bateriile vor fi atractive din punct de vedere comercial. Există deja părţi ale lumii unde sunt deja convenabile", a spus Francesco Starace, potrivit Agerpres.

În timp ce sursele regenerabile de producţie a energiei sunt văzute ca o alternativă la electricitatea tradiţională, provocarea pentru companiile de utilităţi este să dezvolte capacităţi suficiente de stocare pentru a face faţă intermitenţelor şi problemelor de stocare asociate cu panourile fotovoltaice şi turbinele eoliene. Potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IREA), capacitatea mondială de stocare va trebuie să se tripleze până la 15,7 terawaţi-oră până în 2030, de la aproximativ 4,7 terawaţi-oră în acest an. 

Potrivit unor surse din interiorul Enel, citate de Bloomberg, grupul italian de utilităţi se pregăteşte să anunţe în curând noi achiziţii în domeniul managementului energiei, după ce în cursul lui 2017 a făcut mai multe achiziţii în acest sector. În luna august a acestui an, Enel a preluat furnizorul de software EnerNOC, după ce în luna mai a preluat proiectul de stocare a energiei Tynemouth din Newcastle, Marea Britanie.