"De la intrarea pe piaţă, Enel a realizat investiţii consistente, concentrându-se pe creşterea calităţii serviciului oferit clienţilor, de la an la an, scăzând durata întreruperilor neplanificate (SAIDI). Investiţiile cuprinse în planul aprobat anual de ANRE sunt programate pe toată durata anului. O parte din aceste investiţii reprezintă lucrări punctuale, altele sunt mai complexe şi necesită o perioadă mai lungă de timp pentru finalizare. De aceea, investiţiile mai complexe sunt începute din timpul anului, dar finalizate spre sfârşitul acestuia. Conform reglementărilor în vigoare, raportăm toate aceste investiţii către ANRE şi, dacă este cazul, la finalul ciclului de reglementare ANRE poate face ajustări, astfel încât tarifele să reflecte valoarea reală a investiţiilor. În plus, pentru a veni în beneficiul clienţilor noştri, ne concentrăm pe creşterea eficienţei operaţiunilor noastre, astfel încât tarifele pentru consumatorii finali să scadă', au explicat reprezentanţii Enel. 

Enel Distribuţie Muntenia a realizat, în primele opt luni ale anului trecut, investiţii în valoare de 57,1 milioane de lei, reprezentând 35% din investiţiile prognozate pentru întregul an, potrivit unui document al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). 

Enel Distribuţie Muntenia este cel mai important distribuitor de electricitate, cuprinzând inclusiv Capitala. 

''Valoarea include: investiţiile realizate prognozate în anul curent, investiţiile realizate suplimentar obiectivelor prognozate din anul anterior şi urmare a forţei majore şi investiţiile realizate suplimentar obiectivelor prognozate: modernizări din mentenanţă şi urmare a unor condiţii excepţionale'', precizează reprezentanţii ANRE. 

Pentru Enel Distribuţie Banat, investiţiile realizate în perioada ianuarie – august au fost de 24,6 milioane de lei, respectiv 27% din cele estimate pentru tot anul 2015. În cazul Enel Dobrogea, investiţiile au fost de 18,3 milioane lei, fiind 24% din totalul estimat. 

La rândul său, E.ON Distribuţie România a finalizat investiţii reprezentând 33% din prognoza totală, ajungând la 60,3 milioane de lei, în timp ce CEZ a realizat 50% din investiţii, respectiv 81,5 milioane de lei. 

Electrica Muntenia Nord a realizat 34% din investiţii (61,1 milioane de lei), Transilvania Nord – 33% (63,5 milioane de lei), iar filiala Muntenia Sud – 25% (47,6 milioane de lei). AGERPRES