Filiala nord-americana a operatorului de energie italian Enel a achizitionat compania AMP Resources contra sumei de 90 de milioane de dolari, informeaza un comunicat Enel. AMP Resources opereaza si dezvolta un numar de cinci proiecte de productie geotermala in California, Utah si Nevada, unul fiind  functional si patru in dezvoltare. In urmatorii patru ani aceste proiecte vor ajunge la contribuie cu 150 de MW la operatiunilor Enel din America de Nord.

“Sunt incantat sa anunt intrarea companiei Enel pe piata geotermala din Statele Unite. Aceste proiecte de dezvoltare vor beneficia de expertiza Enel in materie de energie geotermala si vor consolida pozitia de lider a Enel in utilizarea caldurii naturale a pamantului pentru a produce electricitate cu emisii zero. Aceasta achizitie vine sa confirme angajamentul nostru de a folosi tehnologii care nu dauneaza mediului inconjurator. Pana in 2011, Enel doreste sa investeasca peste 4 miliarde de euro la nivel mondial pentru a combate schimbarea climei, fiind un plan unic in ceea ce priveste calitatea si prezenta”, a declarat Fulvio Conti, CEO Enel. 

Mai multi fosti angajati AMP ai biroului Reno din Nevada se vor alatura echipei de dezvoltare geotermala a Enel. Enel detine capacitati de productie de energie geotermala care contribuie cu peste 700 MW la capacitatea totala a companiei italiene. Compania mai deruleaza operatiuni de productie geotermala in Italia, Chile, Guatemala si El Salvador.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si a treia companie de utilitati din Europa in privinta capitalizarii de piata. Compania are o capacitate instalata de energii regenerabile de peste 19.000 MW in Italia, SUA, Canada, Guatemala, El Salvador, Chile, Brazilia, Panama, Spania si Slovacia,  si este unul dintre liderii mondiali in productia de electricitate din resurse regenerabile.

Enel North America, Inc. detine si dezvolta proiecte de energii regenerabile in 21 de state americane si trei provincii canadiene.

Sursa: Capital 21 Martie 2007