Emil Savin nu a fost vreodată prieten cu Dumitru Buzatu

Emil Savin nu a fost vreodată prieten cu Dumitru Buzatu, despre care crede chiar că „l-a carotat” în afaceri. El nu a fost „omul de casă al lui” și nu au avut o relație „chiar atât de bună”. În plus, el a avut zero contracte cu Consiliul Județean Vaslui.

Emil Savin susține ferm că nu el l-a denunțat pe Dumitru Buzatu la DNA și că social-democratul nu i-a cerut banii cu împrumut, aşa cum ar fi declarat el în faţa anchetatorilor.

„Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu. Spune toată lumea că eu sunt omul de casă al lui. Eu nu am avut o relaţie chiar atât de bună cu el. Mai ales după ce a ieşit preşedintele CJ, lumea spune că am avut contracte. Eu am zero contracte cu CJ. Astăzi, dacă verificaţi, eu nu am niciun contract cu Consiliul Judeţean. (…) Cu domnul Buzatu nu am avut acea relaţie pe care o vehiculează toată lumea, care spune că am fost omul de casă. Nu ne-am agreat, cred că m-a carotat.

Banii, cum aţi văzut, aşa este realitatea, cum este prezentată. (…) Nu pot să spun cum am intrat în posesia banilor. În legătura cu chestiunea aceasta nu am voie să vorbesc mai multe. (…) Îmi pare rău, nu trebuia să se întâmple ce s-a întâmplat, dar altă cale nu a fost decât asta şi trebuia să o urmez că dacă nu o urmam, erau alte chestii despre care nu pot spune acum”, a explicat, luni, Emil Savin, relatează Agerpres.

Omul de afaceri spune că nu l-a denunţat pe Dumitru Buzatu la DNA

Afaceristul a mai explicat că nu el este persoana care l-a denunţat pe Buzatu la procurorii anticorupţie. În plus, Dumitru Buzatu ar fi apărut accidental în interceptările DNA, pentru că denunţul lui Savin l-ar fi vizat pe expertul din dosar, nu pe preşedintele CJ Vaslui.

„Toată povestea asta a plecat din anul 2021, când se făcuseră niște lucrări spun ei neconforme pe loturile 1 și 2. În momentul respectiv, s-a cerut o expertiză. Eu am cerut să facă o contraexpertiză, ei nu au vrut, au spus că să o facă tot expertul care a realizat expertiza.

Dar eu am văzut-o că este cam dubioasă și am spus «Măi, omule, nu cred că e corect, dacă el a făcut o expertiză și eu fac o contraexpertiză, tot cu expertul ăsta?» (…) «Tot tu ai dat cu capul, tot tu centrezi? Nu e corect». Specialiștii de la Consiliu, dl director Toma și alții de acolo au spus că este normal să fac tot așa.

Eu am contactat avocații mei și mi-au spus că e ceva cusut cu ață albă, dacă faci chestia asta este o mită ascunsă și te duci la bulău. Atunci a fost denunțul pe care l-am făcut eu, nu l-am denunțat pe Buzatu, am denunțat expertiza respectivă. M-am dus cu acea expertiză la domnii de la DNA și le-am spus speța respectivă. De atunci a intrat în ascultare și prin ascultare a ieșit toată panarama asta de aici. Eu nu l-am denunțat pe Buzatu, am denunțat pe dl expert”, a adăugat el.

Emil Savin
Emil Savin (SURSA FOTO: Vasluianul.ro)

Au apărut noi imagini cu preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant în momentul în care primea 1,25 de milioane lei mită. Banii erau marcaţi de DNA. Ieri a apărut un video în care se vede cum preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a primit banii. Ei i-au fost dați de prietenul său Emil Savin, supranumit „regele asfaltului”.

Apoi, a mai apărut un filmuleț. El a fost difuzat de România TV. În acesta se poate observa cum procurorii aleargă și îl scot cu forța din mașină pe Dumitru Buzatu. După ce a luat şpaga de 1.25 milioane lei a pus banii în maşina proprie.

Preşedintele CJ Vaslui a fost înconjurat de maşinile procurorilor anticorupţie. Pe drum a fost oprit de procurorii anticorupţie, care urmăriseră toată „tranzacţia”. Unii procurori s-au dat drept pescari şi l-au urmărit îndeaproape de la primirea banilor, până la plecarea lui de la pescuit.

Dumitru Buzatu
SURSA FOTO: România TV
Dumitru Buzatu
SURSA FOTO: România TV
Dumitru Buzatu
SURSA FOTO: România TV