Întrebat unde s-au împotmolit negocierile, premierul a răspuns: ‘În comisia de negociere cu Rompetrolul, pentru că există ordonanţa Guvernului Năstase, extrem de prost făcută din perspectiva intereselor statului român şi atunci Ministerul Finanţelor, cei mandataţi să poarte discuţiile cu Rompetrol au dificultăţi în a putea să aducă cele mai mari beneficii statului român, din cauza faptului că ordonanţa a fost atât de prost gândită şi concepută de Guvernul Năstase la acel moment’.

‘O finalizare mai rapidă a negocierilor, ţinând cont de interesele statului român, trebuie făcută’, a spus Boc.

Statul pretinde companiei Rompetrol, deţinute acum de grupul kazah KazMunayGaz, plata unei datorii de 570 milioane de euro.
Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat zilele trecute că subiectul datoriilor Rompetrol trebuie închis.

"Rompetrol  este un alt proiect care stă blocat. Îl tergiversăm, deşi ne este clar că ordonanţa prin care s-a făcut este prost scrisă. Bine, prost scrisă, închide odată subiectul Rompetrol, cu datoriile pe care le are", a spus Traian Băsescu, în cadrul Şcolii de vară a organizaţiei de tineret a PDL.

Statul mai are de recuperat de la grupul petrolier circa 516 milioane de euro, însă a primit anul trecut acţiuni la Rompetrol Rafinare, compania care deţine rafină¬ria Petromidia.