În vârstă de 49 de ani, Ernesto Bertarelli, elveţian  de origine italiană, nu este cunoscut ca fiind în mod deosebit un speculator financiar. Cu toate aceste, potrivit Bloomberg, el are o avere cifrată la 16 miliarde de dolari, din care 12,9 miliarde reprezintă active în numerar.

Astfel încât, cel mai probabil, câştigul înregistrat ieri, de 1,5 miliarde de dolari, vine ca urmare a întăririi monedei elveţiene în faţa euro şi dolarului, iar depozitele sale au primit un puternic impuls.

Ernesto Bertarelli a moştenit, alături de sora lui, Dona, compania farmaceutică Serono cu sediul la Geneva. Apoi, familia a vândut pachetul de acţiuni către compania Merck, pentru 8.6 miliarde dolari în anul 2006. Cei doi fraţi au afaceri în domeniul imobiliar – Crosstree, fonduri speculative – Kedge Capital și de îngrijire a sănătății – Ares Life Sciences. Ernesto Bertarelli deține, de asemenea, echipa de sailing Alinghi, care a câştigat Cupa Americii de două ori.

Este căsătorit şi are trei copii. Soţia sa, Kirsty este compozitor şi fostă Miss UK.

La rândul său, finanţistul german August von Finck a intrat ieri în posesia a 1,2 miliarde de dolari. În vârstă de 84 de ani, von Finck controlează Finck'sche Hauptverwaltung, o companie de investiţii din Munchen, care deţine acţiuni în firma eleveţiană SGS, cu sediul la Geneva, o companie de inspecţie industrială. Mai este, de asemenea, proprietarul Von Roll, un producător de materiale de izolaţii; și deţine pachetul majoritar în lanţul de hoteluri şi restaurante Moevenpick.

Von Finck este căsătorit şi are 4 copii. Trăieşte în castelul medieval Weinfelden din cantonul elveţian Thurgau.

Tatăl său, August von Finck Sr., a fost un bancher și unul dintre primii sustinatori ai lui Adolf Hitler. El a extins banca privat Merck Finck în 1930, prin așa-numita "Arianizare", deposedarea activelor si proprietăţilor evreieşti din Germania de către guvern, care au fost transferate persoanelor apropiate de regimul nazist.

Fiul său, August, care a câştigat joi 1,2 miliarde de dolari din întărirea francului elveţian a moştenit banca Merck Finck la moartea tatălui său, în 1980, devenind director executiv.

Von Finck a vândut, apoi, afacerea de familie către Banca Barclays din Londra în anul 1990, pentru suma de 300 milioane dolari.