Elon Musk consumă droguri

Unii dintre directorii și acționarii din companiile lui Elon Musk se tem că utilizarea de către fondatorul Tesla și SpaceX a anumitor droguri, inclusiv „LSD, cocaină, ecstasy, ciuperci magice și ketamină”, ar putea afecta negativ afacerile acestor companii. Musk neagă vehement acuzațiile.

The Wall Street Journal a raportat că Musk a consumat LSD, cocaină, ecstasy și ciuperci psihedelice, adesea la petreceri private, citând martori anonimi și alte persoane informate cu privire la aceste evenimente. Surse apropiate de CEO-ul Tesla și SpaceX au afirmat pentru ziar că Musk continuă să utilizeze droguri, cu precădere ketamina. În luna august, Musk a menționat că are o rețetă pentru folosirea acestei substanțe ca antidepresiv.

În urma incidentului în care Musk a fumat marijuana la podcastul lui Joe Rogan în septembrie 2018, Pentagonul a revizuit autorizația federală de securitate legată de rolul său ca CEO al Space Exploration Technologies Corp, companie certificată pentru lansarea de sateliți militari de spionaj, conform relatărilor Bloomberg din martie 2019.

„După acea singură experiență cu Rogan, la cererea NASA, am fost de acord să fiu supus la teste antidrog timp de 3 ani”, a scris Musk duminică pe platforma X, rețeaua de socializare deținută de el. „Nu s-au găsit urme de droguri sau alcool”.

Ce spune avocatul miliardarului

Alex Spiro, un avocat al miliardarului, a declarat pentru WSJ că Elon Musk este „supus testelor regulate și aleatorii pentru depistarea drogurilor la SpaceX și nu a picat niciodată un test” și a calificat informațiile din articol drept „false”, fără a oferi detalii.

WSJ a relatat, de asemenea, că Linda Johnson Rice, care a devenit director în cadrul Tesla în 2017, nu a candidat pentru realegere doi ani mai târziu din cauza frustrării față de comportamentul lui Musk și a preocupărilor sale legate de consumul acestuia de droguri.

Averea lui Musk, evaluată la 219,4 miliarde de dolari, îl plasează pe primul loc în topul Bloomberg Billionaires Index.