Elon Musk, fondatorul Tesla, a promis un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. Miliardarul a mai transmis că va oferi o serie de detalii suplimentare privind concursul săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Problemă majoră pentru Elon Musk

Captarea emisiilor, în contextul încălzirii planetei tot mai vizibile, devine o parte majoră a planurilor de a ţine sub control schimbările climatice. Totuși, până acum au avut loc progrese tehnologice reduse, eforturile fiind concentrate pe reducerea emisiilor, în loc de eliminarea carbonului.

Agenţia Internaţională pentru Energie a anunţat la sfârşitul anului trecut că este necesară dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului pentru ca ţările să îşi poată respecta ţintele privind emisiile zero.

”Voi dona 100 de milioane de dolari unui premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-un Tweet, urmat de un al doilea tweet în care a promis ”detalii săptămâna viitoare”, scrie news.ro.

Oficialii Tesla nu au răspuns imediat unei solicitări pentru informaţii suplimentare.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume

Fondatorul Tesla a ajuns cel mai bogat om din lume pe fondul unei capitalizări pe bursă spectaculoase a companiei care l-a făcut celebru. Cu atât mai mult Musk are motive de bucurie, în condițiile în care mulți analiști de profil consideră capitalizarea fulminantă a Tesla ca fiind anormală. Compania condusă de Elon Musk nu doar că are o experință pe piață mult mai mică decât a competitorilor săi, dar și la capitolul producție de autoturisme este depășită net de aceștia.

Atfel, cotaţia acţiunilor producătorului de automobile electrice Tesla Inc a crescut vineri cu 5,6%, ceea ce a dus capitalizarea de piaţă a companiei fondate de Elon Musk la peste 800 miliarde de dolari, la un pas de clubul select al companiilor evaluate la 1.000 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Avere de 188 de miliarde de dolari

Această ascensiune spectaculoasă a acţiunilor Tesla au făcut din Elon Musk este cel mai bogat om de pe planetă cu o avere de 188,5 miliarde de dolari.

Pe baza cotaţiei înregistrată vineri de acţiunile Tesla, participaţia de 21% deţinută de Elon Musk la constructorul de automobile electrice are o contribuţie de peste 170 de miliarde de dolari la avea sa, depăşind capitalizarea de piaţă combinată a celor trei mari constructori auto din Detroit, General Motors, Ford Motor Co şi Fiat Chrysler Automobiles.