Aceasta a susţinut că nevoile de finanţări pentru investiţii sunt atât de mari, încât, în ciuda sumelor mari alocate, peste zece ani vor mai rămâne lucrări de executat.

‘La nevoile de investiţii în infrastructură pe care le are România probabil că dacă încă zece ani de aici încolo vom investi în infrastructură tot mai avem câte ceva de făcut. Important este că se întâmplă lucruri care nu s-au întâmplat niciodată în ultimii 20 de ani. Este o concentrare uriaşe de efort şi de resurse pentru a asigura realizarea acelor proiecte care stăteau prin sertare de ani de zile şi nu îşi găseau finanţare’, a afirmat Udrea.

Oficialul MDRT susţine că prioritatea sa şi a Guvernului în acest moment o reprezintă absorbţia fondurilor europene. Udrea, care a vizitat două obiective de investiţii cu fonduri europene, a dat Botoşaniul ca exemplu în ceea ce priveşte implementarea proiectelor cu finanţare de la Uniunea Europeană.

‘Este un exemplu la Botoşani că dacă echipa de la Primărie munceşte şi o face cu o bună pregătire reuşeşte să creeze proiecte care pot fi finanţate din fonduri europene. Un exemplu pentru toate celelalte comunităţi şi o bucurie pentru ministerul pe care îl conduc, pentru că ţinta noastră este anul acesta să terminăm de contractat toate cele 4,3 miliarde de euro pe care le avem pe POR şi, desigur, să creştem procentul plăţilor făcute, astfel încât să reuşim să accesăm toţi banii europeni până la termenul pe care îl avem şi anume contractate 2013, plăţi 2015’, a mai afirmat Udrea.

Elena Udrea şi premierul Emil Boc au vizitat, sâmbătă, la Botoşani, Casa Ventura, o clădire monument reabilitată cu fonduri europene, dar şi un şantier al Primăriei municipiului Botoşani inclus într-un proiect de reabilitare urbană.

SURSA: Agerpres