Electronic Arts, cel mai important producător de jocuri video din lume, va începe în acest an producţia de jocuri video pentru computere şi console în România.

 

Electronic Arts este prezentă în România din 2005 cu divizia de jocuri pentru telefoane mobile EA Mobile. În cadrul studioului de la Bucureşti au fost realizate jocuri precum Harry Potter and the Order of Phoenix, Medal of Honor sau Need For Speed Carbon.

 

Pentru extinderea activităţilor de la Bucureşti, Electronic Arts a închiriat deja birouri cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în complexul Sema Parc.

 

Electronic Arts va investi în următorii ani peste 5 milioane dolari în dezvoltarea studioului de la Bucureşti. Totodată, EA va continua investiţiile începute anul trecut în Universitatea Politehnică Bucureşti şi în cursurile cu aplicabilitate în industria jocurilor.

 

Înfiinţată în 1982, Electronic Arts are sediul central în Redwood, California. Compania, ce a raportat anul trecut o cifră de afaceri de peste 3 miliarde dolari, are la nivel mondial peste 7900 de angajaţi. În portofoliul Electronic Arts se află jocuri ce au atins cele mai înalte poziţii în topurile de specialitate:  FIFA’08, Need For Speed, The Sims, The Lord of The Rings, Harry Potter, Godfather, Medal Of Honor sau Command &Conquer. 

 

Data: 5 ianuarie 2008

 

Sursa: Electronic Arts