Mișcarea are la bază dezvoltarea unei game complete de soluţii culinare integrate şi continuarea obiectivele de creştere pe termen lung, în regiune.

Compania Best a avut în 2016 vânzări nete de 42 de milioane de Euro (echivalentul a aproximativ 400 de milioane de coroane suedeze) şi 450 de angajaţi, în principal în unităţile de producţie din Cerreto d’Eşi (centrul Italiei) şi în Zabraze (Sudul Poloniei). Compania face parte din grupul Broan-Nu Tone, un producător şi distribuitor nord-american de produse rezidenţiale de ventilaţie.

“Achiziţia companiei Best este un demers strategic perfect pentru a consolida potenţialul Electrolux de proiectare, cercetare, dezvoltare şi producţie de hote de bucătărie, un aspect de business esenţial, ce ne determina să oferim consumatorilor experienţe culinare remarcabile”, a declarat Dan Arler, Head of Electrolux Major Appliances Europe, Middle East & Africa.

Grupul Broan-Nu Tone va continuă să proiecteze, să producă şi să comercializeze brand-ul Best de produse de ventilaţie pentru bucătărie, în nordul Americii. Achiziţia se află sub rezervă aprobării de către autorităţile de reglementare internaţionale, iar finalizarea acesteia este aşteptată în cel de-al treilea trimestru al anului 2017.