Mircea Geoană se pregătește pentru alegerile din 2024? A ținut un discurs precum președinții americani

Pe scena politică din România se vehiculează că Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va candida la alegerile prezidențiale din anul 2024, iar ultima sa apariție publică a readus în lumină aceste scenarii.

Recent, Mircea Geoană a participat la festivitatea de încheiere a anului universitar 2021-2022 de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

În cadrul acestui eveniment, Mircea Geoană a ținut un discurs asemănător cu ceea ce vedem în campaniile electorale din SUA. Acolo, candidații la alegerile prezidențiale țin discursuri cu mult timp înainte de a începe alegerie pentru a-și construi imaginea de prezidențiabil. Mai jos, puteți urmări discursul rostit de Mircea Geoană.

Amintim că analistul politic Cozmin Gușă a vorbit și el despre persoana care ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024, susținând că nu ar fi exclus ca Mircea Geoană să fie candidatul comun al PSD-PNL în cursa pentru funcția de președinte de stat, odată ce mandatul lui Klaus Iohannis se va termina.

Ce șanse are Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024?

Totodată, el a subliniat faptul că, în cazul în care liberalii și social democrații nu îl vor susține, Mircea Geoană nu va reuși să obțină mai mult de 12% din voturile alegătorilor.

„Disperarea o să-i aducă în comun. S-ar putea să candideze în comun și la Parlamentare, s-ar putea să aibă candidat comun și la Prezidențiale, dar asta nu înseamnă că vor câștiga. Va fi atât de mare vraiștea în România, încât o să-și adune neputințele PSD și PNL.

Dacă mă întrebi de persoane, poate să fie oricine. Și Geoană are o șansă să fie un candidat comun PSD-PNL. Fără partid, Mircea Geoană poate să facă în cele mai bune cazuri 10-12%”, a spus analistul politic.

Cozmin Gușă a vorbit printre altele și despre momentul în care România a pierdut controlul asupra „propriului destin”, susținând că totul s-a întâmplat în urmă cu aproape 20 de ani. Potrivit spuselor sale, în momentul în care Traian Băsescu a devenit președinte al României, țara noastră nu a mai putut să decidă pentru sine nimic.

„Ultima perioadă în care România ar fi putut să-și impună punctul de vedere, dar a ratat, a fost între 2001 și 2004, în perioada, nu pot să spun a lui Ion Iliescu, ci a lui Adrian Năstase. De atunci, din Decembrie 2004, după ce Băsescu a câștigat, s-a instalat o etapă din care România nu a mai decis pentru sine mai nimic.

Și nu vă gândiți doar la statul paralel, justiție, gândiți-vă și la Fondul Proprietatea, gândiți-vă și la altfel de privatizări, la externalizări, gândiți-vă și la cine deal-uiește energia și sistemul bancar din România. Adrian Năstase s-a orientat prost”, a adăugat el.