Acţionarii Tesla au aprobat un pachet de acţiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru CEO-ul Elon Musk, care va fi acordat în cazul în care valoarea companiei va creşte de 12 ori în zece ani, informează CNN.

Musk deţine în prezent acţiuni Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari. Conform noului plan de compensaţii, valoarea Tesla ar trebui să crească la 650 de miliarde de dolari, de la 55 de miliarde de dolari în prezent. Aceasta nu înseamnă că valoarea unei acţiuni va creşte de 12 ori, pentru că este posibilă emiterea altora noi, transmite Mediafax.

Calculele arată că în cazul în care valoarea companiei va creşte conform aşteptărilor acţionarilor, pachetul de acţiuni al lui Musk ar putea ajunge la valoarea de 176 de miliarde de dolari, fără a mai socoti participarea sa la compania SpaceX, ceea ce l-ar situa peste cele 132 de miliarde ale lui Jeff Bezos, creatorul Amazon, şi l-ar propulsa în poziţia de cel mai bogat om al lumii.

Dar dacă Musk nu-şi va atinge ţintele propuse, Tesla nu-l va plăti.

Noua Model 3 este o maşină-cheie, care ar trebui să transforme Tesla dintr-un producător de nişă într-un brand de masă, aşa cum sunt Ford sau general Motors.

Acţiunile Tesla au avut performanţe foarte bune până acum, crescând cu 778% în ultimii cinci ani.