După ce au rezolvat puzzle-ul de la hotel, concurenții au fost nevoiți să îndeplinească și ultimele sarcini din misiunea finală! Orice detaliu a contat, iar emoțiile au atins cote maxime, scrie a1.ro.

Sorin Bontea și Răzvan Fodor au luptat misiune după misiune și au reușit să ajungă în marea finală Asia Express, sezonul 3, unde într-un final au reușit să câștige. De bucurie, Răzvan Fodor a îngenunchiat!

În competiție au luat startul nouă echipe, iar după 35 de ediții au mai rămas doar două în marea finală. După o călătorie ce a durat două luni pe Drumul Comorilor, prin Filipine și Taiwan, cele două echipe au dat tot ce au avut mai bun pentru marea amuletă de 30.000 de euro și pentru mult râvnitul titlu de câștigător Asia Express.

Audiențe record pentru finala Asia Express

Ultima ediţie a etapei finale Asia Express – Drumul Comorilor, difuzatã miercuri, 22 aprilie, s-a impus ca lider detaşat de piaţã şi a doborât toate recordurile de audienţã, înregistrând cele mai mari cifre din toate cele trei sezoane, atât la nivelul ratingului, cât şi la nivelul cotei de piaţã, pe toate targeturile.

Așadar, conform Kantar Media, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, și a obținut, pe perioada difuzării Asia Express (20:23-23:55), cifre record de audienţã – 17.8 puncte de rating şi 46.2% cota de piaţã, de peste 4 ori mai mari faţã de urmãtorul clasat, Pro TV, ce înregistra atunci doar 4.4 puncte de rating și o cotă de piață de doar 11.3%. Cifre record s-au înregistrat şi în mediul urban, unde Asia Express a fost prima opţiune a telespectatorilor, înregistrând un record la nivelul ratingului – 14.7 puncte, precum şi la cel al cotei de piaţã – 32.4%. Poziţia secundã a fost ocupatã de aceastã datã de Kanal D, care la nivelul aceluiaşi target şi în acelaşi interval orar înregistra doar 4.2 puncte de rating şi 9.2% cota de piaţã, în timp ce Pro TV înregistra atunci 3.9 puncte de rating şi 8.6% cota de piaţã. Recordul a fost doborât şi la nivelul întregii țări, cei mai mulți telespectatori alegând să urmărească Asia Express- Drumul Comorilor, show ce a fost lider de audiență cu o medie de 13.9 puncte de rating și 29.9 cota de piață, în vreme ce poziţia secundã în clasament era ocupatã de Pro TV cu doar 5.1 puncte de rating şi 10.9% cota de piaţã.

În minutul de aur, înregistrat la 22:49, aproape 3 milioane de telespectatori la nivel național urmãreau cu sufletul la gură aventurile celor douã echipe rãmase în cursa pentru marele premiu. Antena 1 a condus detaşat clasamentul audienţelor ieri, atât la nivelul Prime Time-ului, cât şi la nivelul întregii zile, pe toate categoriile de public.

Ce a spus Sorin Bontea imediat după câștigarea finalei

„Când ajungi la 50 de ani te gândești că viața nu prea mai are cu ce să te surprindă. Lucrurile sunt deja așezate la vârsta asta și totul are cât de cât un curs firesc. Asta gândeam înainte de experiența Asia Express. Ce s-a întâmplat după, e cu totul altă poveste!

Da, vârstă chiar e doar o cifră și important e cum ne raportăm noi la ce vedem în buletin.

Să ieși din zona de confort înseamnă să începi să te cunoști cu adevărat. Așa am descoperit că încă mai duc și duc bine! În viața trebuie să știi să te bucuri de tot ceea ce trăiești, de orice experiență nouă.

Îți va fi mai ușor dacă recunoști față de tine că sunt lucruri pe care nu poți să le faci. Nu înseamnă că ești slab, dar nici faptul că te vei incăpățâna să tot încerci să le faci nu te va face mai puternic. Doar va naște frustrări. Nu suntem toți la fel și asta e cel mai frumos lucru.

Umorul este esențial în viață!

Când am plecat din București spre Manila nu credeam că peste luni de zile voi scrie aceste rânduri. Am plecat cu gândul de a ne bucura pe cât posibil de tot ce o să ni se întâmple acolo. Și așa am făcut. Da, a fost greu, înfiorător de greu. Ne-au lăsat uneori și nervii, ne-a durut spatele, ne-au durut picioarele, am lăsat pe la asiatici vreo 9 kilograme din greutate, dar a fost ceva ce trăiești o dată în viață.

E foarte adevărat ce se spune. Asia Express nu e doar o emisiune la tv. Asia Express a fost într-adevăr un Drum al Comorilor pentru că a fost un drum către noi înșine.

Am câștigat un prieten pe viață, baiatu meu, Răzvan Fodor. Nu există om mai potrivit alături de care să fi plecat în această aventură. Aș putea să îi spun asta de 3 ori la rând, că el așa s-a obișnuit să mă audă.

Mulțumesc familiei mele care m-a înțeles și m-a sprijinit. Dorul de ei a fost cea mai cruntă barieră.

Mulțumim întregii echipe Asia Express care a trăit pas cu pas această cursă alături de noi. Ce se întâmplă în spatele camerelor este absolut spectaculos!.

În rest… Asia Express continuă! Oferim traininguri pentru următorul sezon despre cum să dormi în cele mai dubioase locuri. E o artă și asta…”, a scris Sorin Bontea pe pagina sa de Facebook.