Aceștia au realizat că mulţi oameni au nevoie de ajutor din acest punct de vedere și s-au decis să ajute eforturile autorităților, aşa că oferă gratuit consiliere online într-un grup de Facebook denumit sugestiv PSYCOVID-19, scrie Mediafax.

„Cel mai periculos virus în această perioadă de carantină, de izolare nu va fi coronavirusul ci virusul mental asociat lui. Această stare de nefiresc a determinat o creștere a gradului de anxietate cu toate consecințele sale de altfel anticipam deja o creștere a atacurilor de panică și a tulburărilor psihosomatice și probabil în luna iunie vom avea și boli autoimune”, spune dr. Ion Duvac, psiholog.

Consultanța va fi asigurată la solicitare, iar răspunsurile vor veni doar din partea specialiștilor

„Am creat acest grup pentru a oferi suport psihologic persoanelor contaminate psihic de fricile induse de coronavirus. Adresez rugămintea psihologilor sa se alature acestui demers si sa modereze răspunsurile pentru solicitanti! Cred ca putem servi comunitatea prin serviciile noastre pro bono in vremuri de criza!

Pentru ca suntem intr-o situatie de criza si nu avem timp sa eliminam postările care nu corespund obiectivului grupului, am instituit urmatoarele reguli:

  1. Consultanta se acorda la solicitare!
  2. Răspunsurile sunt oferite numai de catre specialisti!
  3. Postările au ca rol cresterea Imunitatii psihice a celor care au fost afectati de PSYCOVID – 19
  4. Postările care vin cu solutii miraculoase sau pseudo-psihologice atrag dupa sine excluderea automata a autorului!

Avem o situatie de criza si aceasta trebuie abordata rational, cu mult profesionism si responsabilitate! Dorim sa ne alaturam eforturilor autoritatilor si compatriotilor nostri care au nevoie de expertiza noastră!”, scrie în descrierea grupului.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.