Potrivit noilor date publicate de către Departamentul american al Comerţului, PIB-ul SUA a crescut cu 2% în ritm anual în perioada iulie-septembrie 2012, mai puţin cu 0,5% faţă de estimările iniţiale publicate la sfârşitul lunii octombrie.

Revizuirea în jos a avansului PIB este cauzată, în principal, de o încetinire a ritmului de formare a stocurilor companiilor. Aceste stocuri au anulat 1,55% din creşterea economiei americane, în loc de 1,08% aşa cum s-a anunţat iniţial. Potrivit noilor date, stocurile companiilor au scăzut cu 8,5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în condiţiile în care estimările iniţiale vorbeau de o creştere de 5,4 miliarde de dolari.

De asemenea, autoritățile de la Washington au revizuit în jos şi datele privind cheltuielile de consum, responsabile pentru aproximativ 70 la sută din economia americană, care au crescut cu 2,3% în trimestrul al treilea, faţă de o creştere de 2,4% cât s-a anunţat iniţial. Tot în jos au fost revizuite şi datele privind cheltuielile publice, care au înregistrat o scădere de 0,1%, precum şi datele privind investiţiile până la o creştere de 12,3% (cu 1,4 puncte mai puţin decât s-a anunţat iniţial).