Rata şomajului în SUA a rămas la 7,6% în luna iunie, arată cifrele oficiale publicate vineri de Departamentul american al Muncii, transmit AFP şi Reuters. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau ca luna trecută numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani să crească cu 165.000, iar rata şomajului să scadă uşor la 7,5%.

De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit cifrele privind numărul locurilor de muncă create în lunile aprilie şi mai, precizând că acestea au fost mai mari cu 70.000 decât s-a anunţat iniţial.

Sectorul privat a fost responsabil pentru 202.000 de noi locuri de muncă create în luna iunie, în timp se sectorul guvernamental a eliminat 7.000 de locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă au fost create în sectorul hotelier şi al petrecerii timpului liber (75.000), urmate de serviciile pentru companii (53.000 de noi locuri de muncă), comerţul cu amănuntul (37.000), sănătate (20.000) şi servicii financiare (17.000).

Acest raport a fost publicat la două săptămâni după ce preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a anunţat că, dacă economia continuă să se întărească, Banca centrală a SUA va începe să-şi reducă achiziţiile de obligaţiuni la finele acestui an. Fed urmăreşte cu atenţie cifrele privind rata şomajului şi se aşteaptă ca aceasta să scadă până la aproximativ 7% la mijlocul anului următor, când ar dori să pună capăt achiziţiilor sale de obligaţiuni.

Sursa: Agerpres